29 Mai 2018
1239 accesări
0 comentarii

Mii de pacienţi ajung, lunar, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Unitatea medicală deserveşte toată regiunea şi asigură serviciile şi pentru turiştii de pe litoral, aşa că urgenţa este permanent aglomerată şi multe sunt cazuri foarte grave. Aceştia au acum o şansă în plus la viaţă, după ce la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa a ajuns, zilele trecute, o nouă serie de aparatură medicală de ultimă generaţie.

Astfel, secția Clinică Anestezie Terapie Intensivă din cadrul spitalului a fost dotată cu echipamente absolut necesare stabilizării şi tratamentului pacienţilor în stare gravă.

„Este vorba despre 42 injectomate, şapte infuzomate și şapte stații de injectomate, achiziționate în cadrul unui program derulat de Ministerul Sănătății și Banca Mondială. Acestea au fost distribuite către patru secţii, la Terapie Intensivă copii şi adulţi, la blocurile operatorii şi la secţia de Medicină internă II”, explică managerul Spitalului Judeţean Constanţa, dr. Cătălin Grasa.

Practic, Secţia de Terapie Intensivă Adulţi a fost dotată cu 30 de injectomate, cinci infuzomate şi şase staţii cu patru şi şase seringi, Secţia de Terapie Copii a primit cinci injectomate, două infuzomate şi o staţie cu patru seringi, către blocurile operatorii au mers cinci injectomate, iar către saloanele de urgenţă de la Secţia Medicină internă II au fost distribuite două injectomate.

„În secția ATI sunt internate cele mai grave cazuri, pacienții de aici fiind de cele mai multe ori, în stare critică. Aparatura de ultimă generație primită, zilele acestea, ridică gradul de siguranță al bolnavilor și permite ca fiecare pat să fie dotat cu infuzomat și injectomat. În luna martie, secția clinică ATI a fost dotată, tot grație Ministerului Sănătății și Băncii Mondiale, cu 10 paturi speciale, concepute expres pentru pacienții aflați în stare critică”, mai precizează managerul dr. Cătălin Grasa.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ