04 Februarie 2021
496 accesări
0 comentarii

Cu toate că este considerată de mulţi doar o buruiană, păpădia este o plantă medicinală cu multiple efecte asupra sănătăţii. În primul rând, a declarat dr. Eleonora Vasile, rădăcinile de păpădie conţin taraxacină, care ne poate ajuta în tratarea bolilor digestive. În acelaşi timp, frunzele conţin proteine, glucide, vitaminele A, B, C şi D. Mai mult decât atât, tulpinile proaspete, din care se consumă câte 5-6 pe zi, în stare crudă, ajută rapid în hepatita cronică. În icter şi în afecţiunile splenice, păpădia se foloseşte, de asemenea, cu succes.

Persoanele bolnăvicioase, care se simt obosite, ar trebui să facă o cură de două săptămâni cu tulpini proaspete de păpădie. Aceste tulpini ajută la creşterea poftei de mâncare, îmbunătăţesc sucul gastric şi curăţă stomacul de tot felul de substanţe care se elimină greu. Totodată, tijele proaspete pot dizolva calculii biliari, stimulând activitatea hepatică şi biliară.

În plus, pe lângă săruri minerale, păpădia conţine substanţe curative foarte importante pentru înlăturarea tulburărilor de metabolism. Datorită efectului său depurativ, ajută în artrită şi reumatism. Cei care optează pentru consumul rădăcinilor mâncate crude, la fel ca şi pentru cele uscate, din care se prepară ceai, trebuie să ştie că acestea au efect depurativ. Practic, cu ajutorul lor se stimulează digestia, iar sângele devine foarte fluid. Ceaiul se prepară din două linguriţe de rădăcini într-un litru de apă rece. Amestecul se încălzeşte a doua zi până începe să fiarbă şi se filtrează. Din această cantitate se bea, înghiţitură cu înghiţitură, cu o oră înainte şi o oră după micul dejun.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU