Sursa Babycenter

Sursa Babycenter
19 Martie 2020
870 accesări
0 comentarii

Deseori, femeile însărcinate sunt extrem de emotive, dar cel mai des ele simt nevoia să plângă. Potrivit dr. Ioana Chiriţă, în principiu, plânsul este ceva normal în sarcină, dar când apare prea des şi este însoţit şi de stări depresive, atunci trebuie să fie un semnal de alarmă. Din păcate, plânsul poate avea efecte negative asupra bebeluşului, în condiţiile în care este o manifestare a depresiei şi a stresului.

De ce?

„Pe timpul celor nouă luni de sarcină va creşte foarte mult nivelul următorilor hormoni: estrogenul, progesteronul şi gonadotropina corionică umană (cunoscut şi sub numele de hCG, hormon care este produs de către placentă). Schimbările acestor hormoni vor produce, la rândul lor, modificări la nivelul neurotransmiţătorilor (acei mediatori chimici, capabili să transmită semnale la nivelul creierului şi astfel să regleze dispoziţia). De altfel, studiile din domeniu au dovedit de mai multe ori faptul că mai ales creşterea progesteronului, în ultimele două luni de sarcină, poate determina fluctuaţii majore ale stării interioare ale mamei”, a declarat medicul.

Aşadar, numai de noi depinde cum ne gestionăm stările emoţionale din timpul sarcinii, astfel încât acestea să nu afecteze bebeluşul. În plus, este esenţial să conştientizăm ceea ce este în neregulă cu noi şi să apelăm imediat sprijinul unui specialist.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU