Nutriţie
1046 accesări 19 Octombrie 2017 0 comentarii

Prunele şi rolul lor în păstrarea sănătăţii

Toamna este anotimpul în care ne putem bucura de o varietate de fructe gustoase şi răcoritoare, specifice acestui sezon. De aceea, medicii specialişti ne recomandă să consumăm aceste alimente, pentru a ne vitaminiza şi pentru a face mai uşor faţă sezonului rece care se apropie. Aceştia spun că, toamna, ar trebui să consumăm cât mai multe prune. Acestea conţin o mulţime de fibre care contribuie la prevenirea constipaţiei şi la eliminarea toxinelor din corp.

„Prunele sunt extrem de benefice, mai ales dacă sunt consumate în timpul dietelor de slăbit, deoarece au foarte puţine calorii. De asemenea, aceste fructe furnizează organismului substanţele nutritive esenţiale, care îi oferă energia necesară pentru a funcţiona corespunzător”, explică dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătăţii.

Aceste fructe au un conţinut bogat în fibre, cu efect laxativ şi diuretic, ceea ce contribuie la eliminarea toxinelor din corp şi la diminuarea kilogramelor în plus.

Taguri articol: nutritie alimente fructe loti popescu kilograme diete fibre prune

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.