01 Iulie 2017
872 accesări
0 comentarii

Snacks-urile frecvente asigură o sursă constantă de hrană pentru bacterii, de-a lungul întregii zile. Acestea descompun resturile alimentare în acizi şi produc carii şi gingivită.

„Este recomandat ca mic dejunul şi prânzul să fie cât mai hrănitoare, pentru a prelungi senzaţia de saţietate pentru mai multă vreme. În cazul în care apare nevoia de dulce, este indicat consumul de apă sau spălarea pe dinţi, pentru a îndepărta resturile de carbohidraţi dintre dinţi sau consumul de fructe şi legume crude, tari, ce curăţă dinţii. Cele mai periculoase gustări sunt cele aderente, de tipul biscuiţi, jeleuri, bomboane, şi este recomandat să le evităm cât mai mult posibil”, spune dr. Mihaela Dan, medic dentist.

Pentru unele persoane, ronţăirea gheţii adăugată în diverse băuturi alcoolice, sucuri sau cocktail-uri reprezintă o tentaţie care poate duce la fisurarea sau chiar la fracturarea dinţilor sau a lucrărilor dentare.

„Cel mai la îndemână lucru pe care îl putem face pentru a ne bucura de o băutură rece este să o răcim la frigider, şi nu prin adăugarea de gheaţă, sau să o consumăm cu paiul, pentru a evita tentaţia ronţăirii gheţii”, recomandă specialistul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU