10 Decembrie 2019
11845 accesări
0 comentarii

La ora actuală, tehnologia cu lumină roşie este o soluție de ultimă generație, care ajută la vindecarea a numeroase probleme ale pielii, dar și pentru reîntinerirea facială. Studii dermatologice desfăşurate în SUA au demonstrat că expunerea la tratamentul cu lumină roşie, într-o perioadă de 12 săptămâni, a avut efecte de reîntinerire a pielii în cazul a 91% dintre subiecţi şi de atenuare a ridurilor, pentru 81% dintre voluntari.

Potrivit dr. Irena Smadea, medic primar dematovenerolog, sistemul utilizează tehnologia LED și emite lumină vizibilă roșie, care este, însă, diferită de cea a razelor UV, nocive pentru piele. Astfel, nu există niciun risc ca pacienții să dezvolte cancer de piele după efectuarea terapiei cu lumină roșie.

„Fototerapia cu lumină roșie activează metabolismul celular, accelerând astfel vindecarea pielii după peeling, a cicatricilor care rămân după intervenții chirurgicale, a cicatricilor lăsate de acnee etc. Procedura este recomandată, de asemenea, pacienților cu calviție/alopecie sau pacienților afectați de căderea excesivă a părului, deoarece lumina roșie stimulează celulele de la rădăcina firului, declanșând regenerarea acestuia. Aceasta este recomandată şi ca terapie de reîntinerire, deoarece stimulează producția de colagen, având ca efect dispariția ridurilor fine, de expresie, și diminuarea celor mai profunde. Astfel, pielea devine mai fermă, mai fină și vizibil întinerită după doar o săptămână de tratament, fiind și motivul pentru care este soluția preferată de multe vedete de la Hollywood”, este de părere specialistul.

Cum funcționează? Practic, lumina este absorbită adânc de moleculele pielii implicate în metabolismul celular și are ca efect stimularea producției de colagen și elastină, cât și regenerarea celulelor.

Mai mult decât atât, fototerapia poate fi utilă și în tratamentul cancerelor de piele, în combinație cu substanțe fotosensibilizante, conform recomandărilor din ghidurile terapeutice internaționale.

Procedura contribuie la regenerarea pielii

Cu toţii ştim că în sezonul rece, pielea se confruntă cu o serie de probleme, se sensibilizează, se usucă sau se irită. Tocmai de aceea, medicul recomandă fototerapia şi pentru a combate efectele frigului. O dată aplicată, această lumină roşie redă strălucirea tenului, contribuie la regenerarea pielii după agresiunile determinate de temperaturile scăzute din timpul sezonului rece și trecerile rapide de la temperaturi înalte la temperaturi joase.

Trebuie precizat că pacienții care suferă de cuperoză/rozacee, în special, se confruntă cu probleme serioase în sezonul rece, vasele de sânge contractându-se. În ajutorul lor vine această fototerapie, care reglează microcirculația sângelui, ajutând pacienții să depășească această problemă.

Dr. Smadea afirmă că toamna și iarna sunt cele mai bune perioade pentru fototerapie. Totuşi, pentru a beneficia din plin de efectele benefice ale luminii roșii sunt necesare două ședințe pe săptămână, efectuate la o distanță de cel puțin două zile una de cealaltă. Durata unei ședințe este de 20 de minute. Până acum, a subliniat medicul, nu au fost raportate efecte adverse la tratament, cu excepția unor ușoare senzații de înțepătură și de căldură locală, care au durat maximum zece minute după încheierea ședinței.

Cu ajutorul fototerapiei pot fi rezolvate şi acneea şi „gropile” pe care le lasă aceasta pe față, roșeața, petele, cicatricile după diverse proceduri sau ridurile, care pot fi corectate şi ele. În cazul în care vă întrebaţi dacă este dureroasă trebuie să știți că terapia nu este deloc dureroasă și stimulează natural activitatea celulelor responsabile de repararea țesuturilor și de producția de colagen. În plus, tratamentul nu are doar un efect intensiv de întinerire, ci poate combate inclusiv probleme dermatologice serioase, precum keratozele, vitiligo, carcinoamele și verucile provocate de virusul HPV.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU