15 Aprilie 2021
262 accesări
0 comentarii

Pentru cuplurile care se confruntă cu probleme de fertilitate, consultaţia la un medic specialist este cea mai importantă. Pe durata acestei consulaţii, cuplul primeşte o serie de informaţii generale şi sfaturi, fără a fi nevoit, în această etapă, să urmeze vreun tratament. Pe parcurs, se evaluează posibilele probleme şi se caută soluţii pe baza unui plan de acţiune propus de specialişti şi convenit împreună.

Printre primele proceduri care se propun cuplului, ca procedură standard, este realizarea unei spermograme, care are rolul de a stabili cauza infertilităţii.

Specialiştii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna” susţin că este de preferat ca înaintea recoltării probei de spermă să se oprească orice tratament medicamentos (dacă este posibil). De asemenea, se recomandă o perioadă de abstinenţă sexuală între 2-5 zile. „O perioadă mai mică de două zile de abstinenţă, poate duce la o scădere a volumului de spermă şi a concentraţiei de spermatozoizi,

iar o perioadă mai mare de cinci zile de abstinenţă sexuală poate duce la imobilitatea spermatozoizilor. Pacienţii au indicaţia de a aştepta o oră după ultima emisie de urină. În ceea ce priveşte proba, aceasta va fi recoltată într-un recipient steril, însoţit de nume, prenume şi ora recoltării”, au precizat medicii. Aceştia au adăugat că se recomandă recoltarea în cadrul clinicii, proba de spermă nefiind afectată de diverşi factori care pot fi întâmpinaţi în timpul transportului. Dacă recoltarea se efectuează în afara clinicii, proba trebuie menţinută la temperatura corpului şi transportată la clinică în maxim 30 de minute de la recoltare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU