05 Februarie 2018
764 accesări
0 comentarii

Activitatea fizică a elevilor, în școli, este foarte importantă pentru sănătatea lor, dar şi pentru dezvoltarea fizică armonioasă, sporirea capacităţii de efort a organismului prin exersarea funcţiilor vitale şi de adaptare la mediul înconjurător.

De asemenea, a precizat dr. Simona Giuglea, medic de familie, sportul înseamnă şi dezvoltarea acuităţii şi preciziei simţurilor, capacitatea de percepere a spaţiului şi timpului, dezvoltarea spiritului de observaţie. Mai mult decât atât, studiile arată că elevii mai activi prezintă funcţii neurologice îmbunătăţite.

Aşadar, programele de educaţie fizică în şcoli aduc un beneficiu direct sănătăţii fizice a elevilor. Totodată, realizarea anumitor exerciţii fizice

recomandate combate obezitatea şi astfel se reduc riscurile de diabet, boli cardiace, astm, probleme legate de somn şi alte boli. În plus, exerciţiul fizic regulat contribuie şi la sănătatea cardiovasculară şi promovează dezvoltarea musculară şi osoasă.

Tocmai de aceea, „însuşirea temeinică şi conştientă a indicaţiilor tehnice referitoare la executarea corectă a conţinutului activităţii de educaţie fizică este condiţia primordială atât pentru o predare corectă, cât şi pentru o competentă observare a activităţii elevilor”, a declarat şi prof.univ.dr. Dan Docu Axelerad, kinetoterapeut şi cadru didactic la

Universitatea „Ovidius”.

Ca urmare, mai mult timp acordat exerciţiilor fizice nu este numai un lucru benefic pentru sănătate şi pentru starea generală a organismului, ci favorizează îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU