Punem sau nu miere în ceai? Cât de toxică devine mierea la temperaturi înalte
Remedii naturiste 28 Ianuarie 2016

Punem sau nu miere în ceai? Cât de toxică devine mierea la temperaturi înalte

Problema toxicităţii mierii la temperaturi înalte este intens dezbătută. În vreme ce unii susţin că devine dăunătoare organismului la temperaturi mari, alţii cred că acest lucru este doar un mit. Mierea dă o aromă specială ceaiului cald, însă specialiştii ne atenţionează că aceasta îşi pierde proprietăţile benefice şi poate deveni chiar toxică la temperaturi înalte. Adevărul este că „mierea, la temperaturi mai mari de 40 de ...

Citește mai mult

Efectele meselor copioase de sărbători: probleme digestive şi colesterol mărit
Sfatul medicului 08 Ianuarie 2016

Efectele meselor copioase de sărbători: probleme digestive şi colesterol mărit

Mesele încărcate de sărbători au lăsat „urme” în organismul multor constănţeni. Ca atare, numărul pacienţilor care au apelat la serviciile medicilor gastroenterologi s-a dublat în ultima perioadă. În acest sens, medicii recomandă o dietă echilibrată şi multă cumpătare în privinţa alimentelor grase. „Majoritatea pacienţilor cu probleme digestive nu respectă dieta recomandată afecţiunii de care suferă. Pe de altă parte, nici ...

Citește mai mult

Carnea de porc, adevărul despre beneficii şi riscuri pentru sănătate
Alimentație 21 Decembrie 2015

Carnea de porc, adevărul despre beneficii şi riscuri pentru sănătate

Carnea de porc a fost criticată multă vreme, fiind considerată sursa principală de colesterol care duce la hipertensiune arterială şi la instalarea bolilor cardiovasculare. Cu toate acestea, ea rămâne cea mai îndrăgită şi consumată carne, iar în ultimii ani, nutriţioniştii i-au recunoscut potenţialul benefic pentru sănătate. Beneficiile cărnii de porc Carnea de porc este cunoscută pentru conţinutul ridicat de proteine, vitamine, minerale şi aminoacizi ...

Citește mai mult

Ce sunt cruciferele şi de ce trebuie să le consumaţi
Remedii naturiste 16 Decembrie 2015

Ce sunt cruciferele şi de ce trebuie să le consumaţi

Dacă până acum vi s-a părut că identificaţi o vagă asemănare între varză, conopidă şi broccoli, trebuie să ştiţi că au mai multe în comun decât arată la prima vedere. Toate fac parte din aceeaşi familie, a cruciferelor, şi conţin substanţe fitochimice, vitamine, minerale, precum şi fibre, atât de importante pentru buna funcţionare a metabolismului. Specialiştii în nutriţie ne recoman-dă să consumăm săptămânal ...

Citește mai mult

Savurează cele 10 beneficii ale ciocolatei!
Alimentație 03 Decembrie 2015

Savurează cele 10 beneficii ale ciocolatei!

Aliat principal în situaţiile stresante, sursă de consolare atunci când viaţa ne dezamăgeşte şi afrodiziac excelent, ciocolata este poate cel mai reconfortant şi iubit aliment. Însă cât este de sănătoasă? Există studii care arată că ciocolata - de obicei, cea neagră, cu cel puţin 70 la sută cacao - este cu adevărat un aliment ideal pentru organismul nostru dacă este consumată cu moderaţie. Dacă până acum nu a fost printre preferatele ...

Citește mai mult

Faceţi cunoştinţă cu tofu - "brânza de soia"! Ce beneficii aduce organismului
Alimentație 21 Noiembrie 2015

Faceţi cunoştinţă cu tofu - "brânza de soia"! Ce beneficii aduce organismului

Tofu este un aliment care a devenit tot mai popular pe piaţa românească, însă o parte dintre noi suntem încă reticenţi faţă de „brânza de soia”. Contrar credinţei populare, tofu nu este un produs care îşi propune să imite gustul brânzei. El are o istorie bogată, fiind menţionat pentru prima oară în China, acum două milenii. Ce este tofu mai exact? Tofu este un produs obţinut din boabe de soia. Acestea sunt ...

Citește mai mult

Ce pericole ascund produsele nepasteurizate
Alimentație 14 Septembrie 2015

Ce pericole ascund produsele nepasteurizate

Consumul laptelui nepasteurizat sau al cărnii infestate cu bacteria brucella produce o boală parazitară ce poartă denumirea de bruceloză. Această afecţiune poate fi transmisă şi bebeluşilor, în cazul în care mama consumă alimente infestate. „Provocată de o serie de bacterii brucella, provenite din produse lactate sau carne infestată, bruceloza este o infecţie extrem de agresivă ce se manifestă prin febră, transpiraţie, dureri articulare, abdominale sau ...

Citește mai mult

Cum recunoaştem intoleranţele alimentare
Boli şi afecţiuni 14 Septembrie 2015

Cum recunoaştem intoleranţele alimentare

Alergiile alimentare sunt unul dintre cele mai frecvente diagnostice ale momentului, spun medicii, iar obiectivul principal este ca pacienţii să înveţe cum să ocolească ceea ce le face rău şi ce regim de viaţă să adopte. Desigur, există şi intoleranţe la alimente sau alergii la divesre produse, pe care nu le putem depista decât cu ajutorul unor teste medicale specifice. De la stări de oboseală, stări de vomă, greaţă, ameţeli şi până la dureri ...

Citește mai mult

1...1718192021