Mierea este un adjuvant excelent în tratamentul afecțiunilor respiratorii
Nutriţie 03 Martie 2021 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Mierea este un adjuvant excelent în tratamentul afecțiunilor respiratorii

Medicii le recomandă mereu pacienților să își înceapă ziua cu o linguriță de miere. De ce? Pentru că mierea este un adjuvant excelent în tratamentul afecțiunilor respiratorii, dar și în cele hepatice, cardiace ori pentru cicatrizarea unor semne care apar din cauza acneei. Totodată, manifestările răcelilor, cum ar fi nasul înfundat, răspund destul de bine la inhalațiile cu miere, care trebuie dizolvată în apă fierbinte. „Substanța ...

Citește mai mult

Brânza are calități de care nu ar trebui să ne privăm organismul

Brânza are calități de care nu ar trebui să ne privăm organismul

Specialiștii spun că brânza este un aliment care nu ar trebui să lipsească niciodată din alimentația noastră. De ce? Pentru că, afirmă aceștia, are calități de care nu ar trebui să ne privăm organismul, indiferent de vârstă. De exemplu, urda și brânza de casă au un conținut doar de 11%, respectiv 4% grăsime. De aceea, ele pot fi consumate și de persoanele care au colesterol mărit. Cu toate acestea, ei atrag atenția că brânza conține și ...

Citește mai mult

Slănina ajută la menţinerea imunităţii

Slănina ajută la menţinerea imunităţii

Sunt oameni care preferă să consume slănină, din foarte multe motive. În primul rând, spun specialiştii, slănina are în compoziţia sa carotină, vitamina A, D şi E, care contribuie la îmbunătăţirea stării generale a organismului şi ajută la menţinerea imunităţii. De asemenea, slănina conţine acid arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului, îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale organismului şi este necesar pentru ...

Citește mai mult

Nucile, alunele şi migdalele, recomandate pe timpul sarcinii
Sarcina 01 Februarie 2021 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Nucile, alunele şi migdalele, recomandate pe timpul sarcinii

De foarte multe ori, femeile gravide se întreabă ce trebuie să consume pe timpul celor nouă luni de sarcină. Specialiştii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna” spun că nucile, alunele şi migdalele consumate în sarcină reprezintă o gustare sănătoasă, cu multiple beneficii pentru mamă şi făt şi de asemenea, o alternativă ideală la gustările nocive (chips-uri, cartofi prăjiţi etc.). În primul rând, acestea sunt surse ...

Citește mai mult

Alimentele se congelează la temperaturi de cel puțin -10ºC

Alimentele se congelează la temperaturi de cel puțin -10ºC

Din când în când, suntem nevoiți să congelăm unele alimente, pentru a ne putea bucura de savoarea lor cât mai mult timp. Pentru a încetini, însă, activitatea bacteriilor, a microorganismelor și a altor agenți care modifică caracteristicile organoleptice ale alimentelor, acestea trebuie congelate la temperaturi care pot varia între -10ºC și -40ºC. Specialiștii spun că temperatura de -10ºC este temperatura minimă necesară pentru ...

Citește mai mult

Beneficiile consumului de pește: organism sănătos și dietă cu rezultate!
Nutriţie 27 Ianuarie 2021 de Florentina BOZÎNTAN

Beneficiile consumului de pește: organism sănătos și dietă cu rezultate!

Pentru a avea o alimentație sănătoasă, fiecare ar trebui să consume pește măcar de două sau trei ori pe săptămână. De altfel, nutriționistul Mihaela Bilic atrage atenția că, prin consumul de pește, atât sănătatea, cât și silueta ar avea de câștigat. „Dacă la capitolul «carne» suntem mai degrabă în situația de a face exces, consumul de pește în România are unde să crească. Un obiectiv realist ar fi să ...

Citește mai mult

Corcoduşele îmbunătăţesc memoria şi puterea de concentrare

Corcoduşele îmbunătăţesc memoria şi puterea de concentrare

Corcoduşele au un rol important în buna funcţionare a creierului, deoarece fosforul şi magneziul din compoziţia lor îmbunătăţesc memoria şi puterea de concentrare. Ele pot fi consumate în diferite moduri, crude, în compoturi sau la acrirea diferitelor preparate. În cazul celor care doresc să scadă în greutate, corcoduşele sunt o alegere foarte bună, asta pentru că au un conţinut important de apă, o încărcătură calorică scăzută şi ...

Citește mai mult

Sparanghelul, efecte nemaipomenite asupra sănătăţii

Sparanghelul, efecte nemaipomenite asupra sănătăţii

Sparanghelul, o legumă mai puţin cunoscută şi consumată la noi în ţară, dar adorată în alte părţi, are un gust foarte bun şi efecte nemaipomenite asupra sănătăţii. În primul rând, precizează specialiştii de la doctorulzilei.ro, conţine o mulţime de vitamine, inclusiv vitaminele A, E, K şi B6, în cantităţi relativ mari. Doar câteva bucăţi de sparanghel conţin 22% din valoarea zilnică recomandată de acid folic. De asemenea, în ...

Citește mai mult

1...7891011...17