Nu există casă în care gospodinele să nu folosească sarea. Specialiștii spun, însă, că, deși este necesar să se consume sare la mâncăruri, un volum prea mare poate provoca dezechilibre grave în organism, favorizând apariția unor afecțiuni. Un studiu realizat de oamenii de știință din Canada arată că o dietă bogată în sodiu crește riscul de declin cognitiv. Aceștia au descoperit că un aport mare de sodiu poate afecta funcția ...
Foarte mulți oameni nu știu că bolile nu se pot dezvolta într-un mediu alcalin. Organismul nostru este în întregime alcalin, în afara tractului digestiv, iar în momentul în care consumăm mai multe alimente acide, cum ar fi carnea și produsele din carne, brânză, pâine, zahărul, băuturi carbogazoase, mâncare procesată, organismul se află sub presiune și face eforturi pentru a-și menține PH-ul normal. „Populaţia trebuie ...
Zahărul contribuie semnificativ la distrugerea siluetei dumneavoastră, dar cel mai grav este că vă îmbolnăveşte organele odată cu trecerea timpului. Din păcate, acesta este inclus în foarte multe alimente, chiar şi în cele sărate, pentru a le spori gustul şi aroma, astfel că este foarte greu de evitat în totalitate. Practic, atunci când luăm decizia de a renunţa la zahăr, ar trebui să avem în vedere că şi pâinea, mezelurile ...
Peste o săptămână începe postul mare al Paștelui, iar până pe 19 aprilie, foarte mulți credincioși postesc. Ei trebuie să știe, însă, că uleiul poate fi foarte dăunător pentru organism, mai ales dacă îl consumăm din abundență, așa cum se întâmplă în timpul postului. Specialiștii spun că și consumul de nuci și migdale trebuie să fie limitat în această perioadă, pentru că acestea conțin 40% ulei. Camelia Faur ...
Cu toţii ştim că sarea folosită în exces nu poate fi decât dăunătoare organismului. În primul rând, a precizat nutriţionistul Ion Damian, sarea în exces duce la creşterea tensiunii, la creşterea în greutate, dar poate duce şi la poliartrita reumatoidă. Din păcate, orice reţetă am găti, tot trebuie să punem şi sare, pentru a avea gust. Practic, sarea potenţează gustul ingredientelor prin eliberarea unor molecule care le intensifică aroma ...
Testele efectuate de către Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au identificat 10 pesticide care pot fi găsite pe legumele şi fructele din comerţ. Merele și cartofii sunt cele mai riscante. (98% din mostrele testate conțin cel puțin un tip de pesticid). În cazul unui consum ocazional, acestea nu ar trebui să ne facă probleme de sănătate. Totuşi, pot apărea reacţii alergice şi iritative. Efectele toxice depind de doză şi durata ...
Digestia poate fi uşurată nu doar mâncând puţin sau alimente uşoare, ci şi mestecând fiecare îmbucătură cât trebuie. Mestecând mai mult timp, vă asiguraţi o cantitate mai mare de amilază (o enzimă digestivă care se găseşte în salivă), care este amestecată în fiecare îmbucătură şi ajută sistemul digestiv să funcţioneze adecvat. Înghiţind deodată mâncarea înseamnă că nu vei şti dacă ai ...
Chiar dacă vă place zahărul, trebuie să ştiţi că acesta este un adevărat inamic la adresa sănătăţii noastre. Din nefericire, zahărul nu ne strică doar dinţii, dar ne afectează şi organele, ceea ce este şi mai grav. Mai mult decât atât, un consum îndelungat al unei cantităţi mari de zahăr poate avea un efect devastator asupra organismului. Nutriţioniştii sunt de părere că zahărul este chiar mai periculos decât grăsimea, asta pentru că toată ...