De ce mâncarea sănătoasă poate îmbolnăvi
Nutriţie 14 Septembrie 2015

De ce mâncarea sănătoasă poate îmbolnăvi

Laptele este un aliment sănătos, dar nu pentru oricine. Ceea ce pentru mulţi reprezintă sursa ideală de calciu înseamnă pentru alţii o cauză de îmbolnăvire. Salata Ruccola, devenită cunoscută şi la noi prin intermediul restaurantelor italieneşti, conţine principii nutritive importante, dar poate reprezenta o problemă pentru unii dintre noi. Cine s-ar fi gândit că drojdia conţinută în banala pâine poate duce la apariţia unei intoleranţe şi că ...

Citește mai mult

Ce pericole ascund produsele nepasteurizate
Alimentație 14 Septembrie 2015

Ce pericole ascund produsele nepasteurizate

Consumul laptelui nepasteurizat sau al cărnii infestate cu bacteria brucella produce o boală parazitară ce poartă denumirea de bruceloză. Această afecţiune poate fi transmisă şi bebeluşilor, în cazul în care mama consumă alimente infestate. „Provocată de o serie de bacterii brucella, provenite din produse lactate sau carne infestată, bruceloza este o infecţie extrem de agresivă ce se manifestă prin febră, transpiraţie, dureri articulare, abdominale sau ...

Citește mai mult

Ce cantitate de lipide ne este necesară, zilnic
Dietă şi frumusețe 14 Septembrie 2015

Ce cantitate de lipide ne este necesară, zilnic

Într-o alimentaţie echilibrată, energia furnizată de lipide, substanţe ce au rol energetic şi asigură integritatea membranelor celulare, trebuie să reprezinte maximum 35% din energia totală, susţin medicii. Pentru aceasta, este recomandată cea mai mare varietate alimentară: produsele din carne de pasăre şi unele specii de peşte, uleiul de floarea - soarelui, de cocos, de măsline sau de avocado, seminţe de in, produsele lactate, dar şi dulciuri. „Toate aceste ...

Citește mai mult

Luptă împotriva cancerului cu ajutorul alimentaţiei!
Nutriţie 14 Septembrie 2015

Luptă împotriva cancerului cu ajutorul alimentaţiei!

De cele mai multe ori, sintagma „lupta împotriva cancerului” poate fi comparată cu „lupta cu morile de vânt”, susţin specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Constanţa. Există persoane „la risc”, există factori implicaţi în declanşarea acestei boli (factori fizici, chimici, emoţionali), dar există şi metode de diagnosticare precoce a cancerului şi există stilul de viaţă personal. În cadrul stilului personal ...

Citește mai mult

Regulile unei alimentaţii sănătoase
Dietă şi frumusețe 14 Septembrie 2015

Regulile unei alimentaţii sănătoase

În mod normal, ne place să mâncăm pentru a ne satisface foamea, pofta sau gustul, dar şi pentru a trăi sănătos, ştiind că hrana este unul dintre factorii de bază care ne influenţează traiul, în bine sau în rău. „Alimentaţia sănătoasă se obţine şi din cumpătare, nu doar din ghiftuială. Transferat la nivel populaţional, fenomenul devine alarmant, pentru că o naţiune cu oameni care nu se hrănesc sănătos devine ea însăşi ...

Citește mai mult

Produsele "dietetice": alimente sănătoase sau sursă de boli?
Dietă şi frumusețe 14 Septembrie 2015

Produsele "dietetice": alimente sănătoase sau sursă de boli?

Interesul românilor pentru produsele dietetice creşte cu peste 20% în perioada verii. Care sunt însă cele mai mari pericolece se ascund în spatele produselor dietetice şi care este adevărata semnificaţie a acestui termen în accepţiunea specialiştilor? Aceştia atrag atenţia asupra conţinutului de substanţe nocive şi mai ales asupra efectelor pe care le au asupra organismului. Îndulcitorii naturali, uleiurile nehidrogenate, cerealele, pudrele ...

Citește mai mult

Cum recunoaştem intoleranţele alimentare
Boli şi afecţiuni 14 Septembrie 2015

Cum recunoaştem intoleranţele alimentare

Alergiile alimentare sunt unul dintre cele mai frecvente diagnostice ale momentului, spun medicii, iar obiectivul principal este ca pacienţii să înveţe cum să ocolească ceea ce le face rău şi ce regim de viaţă să adopte. Desigur, există şi intoleranţe la alimente sau alergii la divesre produse, pe care nu le putem depista decât cu ajutorul unor teste medicale specifice. De la stări de oboseală, stări de vomă, greaţă, ameţeli şi până la dureri ...

Citește mai mult

Ce alimente îţi oferă necesarul zilnic de calciu
Dietă şi frumusețe 13 Septembrie 2015

Ce alimente îţi oferă necesarul zilnic de calciu

Calciul îndeplineşte un rol extrem de important în creşterea şi dezvoltarea normală a organismului. Acest element asigură funcţia reproductivă, are rol în formarea şi menţinerea sănătăţii dinţilor şi oaselor, previne osteoporoza şi menţine un ritm cardiac normal. Alimentele cu cel mai mare conţinut de calciu sunt produsele lactate precum laptele, iaurtul, brânza sau untul. În aceste produse, calciul se găseşte în cantităţi importante ...

Citește mai mult

1...123124125126127...148