Ce fructe poţi mânca pentru a slăbi vara
Dietă şi frumusețe 30 Iulie 2012 de Redactor

Ce fructe poţi mânca pentru a slăbi vara

Vara este anotimpul în care ne putem bucura de o varietate de fructe gustoase şi răcoritoare. Medicii specialişti ne recomandă aceste alimente oferite de natură pentru a face mai uşor faţă căldurii extreme, dar şi pentru a ne păstra organismul sănătos şi suplu. De exemplu, prunele conţin o mulţime de fibre care contribuie la prevenirea constipaţiei şi la eliminarea toxinelor din corp. „Prunele sunt extrem de utile vara şi în dietele de slăbit deoarece au foarte puţine ...

Citește mai mult

Ce legume ne recomandă medicii vara

Ce legume ne recomandă medicii vara

Până mâine, judeţul nostru se află în continuare sub avertizare de caniculă, aşa că medicii constănţeni fac câteva recomandări în ceea ce priveşte alimentaţia potrivită în această perioadă.  „Pe lângă faptul că ne ajută să facem uşor faţă căldurii sufocante, legumele de sezon contribuie la menţinerea greutăţii şi chiar favorizează pierderea de kilograme”, spune dr. Loti Popescu, de la Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa. De exemplu ...

Citește mai mult

Ce ar trebui să mănânci după operaţia de apendicită

Ce ar trebui să mănânci după operaţia de apendicită

Una dintre promisiunile făcute de părinţi copiilor lor înaintea unei operaţii de apendicită este faptul că vor mânca foarte multă îngheţată după intervenţia chirurgicală. Cu toate acestea, adevărul este că, în primele ore după operaţie, este posibil ca bolnavul nici să nu îşi dorească să mănânce ceva. Specialiştii spun, însă, că anumite alimente, consumate în cantităţi mici pot ajuta la grăbirea procesului de recuperare. Supele clare pot fi mâncate în ...

Citește mai mult

Pepenele - pe cât de răcoritor, pe atât de sănătos

Pepenele - pe cât de răcoritor, pe atât de sănătos

Când temperaturile de afară se încadrează cu mult peste limitele pe care le poate suporta corpul nostru, nu ne rămâne altceva decât să încercăm să ne răcorim, ori cu o baie în mare, ori cu un duş rece sau cu un pahar de limonadă. Medicii de la Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa recomandă alimentaţia uşoară pentru a face faţă mai uşor efectelor produse de caniculă. Aceştia ne propun să înlocuim îngheţata cu o felie răcoritoare de pepene galben ...

Citește mai mult

Zahărul, bun pentru stimularea memoriei

Zahărul, bun pentru stimularea memoriei

Zahărul ar putea fi eficient în prevenirea bolii Alzheimer, după cum arată rezultatele unui studiu recent. Potrivit cercetărilor, efectul benefic al zahărului asupra creierului ar permite prevenirea bolilor legate de neuro-degenerescenţă, printre care se numără şi afecţiunea Alzheimer. Studiul publicat în revista americană „Aging Cell”(„Îmbătrânirea Celulară”) a demonstrat faptul că zahărul ar fi eficient în stimularea memoriei. Aceste concluzii sugerează că ...

Citește mai mult

Ce trebuie să mănânci pentru a adormi mai uşor

Ce trebuie să mănânci pentru a adormi mai uşor

Sunt nopţi în care oricât de obosit ai fi pur şi simplu nu poţi să adormi din cauza stresului, a muncii, a problemelor personale, a dificultăţilor financiare, sau chiar din cauza unei alimentaţii nepotrivite sau a lipsei activităţii fizice. Dacă ai această problemă, administrarea somniferelor nu este cea mai bună soluţie pe termen lung, deoarece acestea pot crea dependenţă. Înainte de toate ar trebui să îndepărtezi factorii care contribuie la insomniile tale, precum ...

Citește mai mult

Pepenele galben calmează sistemul nervos

Pepenele galben calmează sistemul nervos

Pepenele galben este unul dintre fructele preferate ale verii. Se găseşte prin toate pieţele şi la toate colţurile. Puţini ştiu însă că el poate fi un adevărat medicament. Pepenele galben conţine 88,5 la sută apă, 0,6 la sută albumine, 9,6 la sută hidraţi de carbon, 0,6 la sută fibre alimentare, acizi organici liberi, potasiu, fier, vitaminele C, PP, B, caroten, acid folic, magneziu, fosfor, calciu. Pepenele galben are o influenţă binefăcătoare în cazurile de ...

Citește mai mult

Care este legătura între mâncarea fast-food şi starea depresivă

Care este legătura între mâncarea fast-food şi starea depresivă

Persoanele care mănâncă în mod regulat produse fast-food sunt mult mai expuse riscului de depresie faţă de cei care nu consumă astfel de mâncare. Concluzia aparţine unor cercetători spanioli, care au stabilit o asociere clară între acest tip de mâncare şi riscul de depresie. Pentru a ajunge la această constatare, timp de câteva luni au fost studiaţi aproximativ 9.000 de adulţi, cărora le-au fost comparate obiceiurile alimentare, scrie ...

Citește mai mult

1...130131132133134...142