Mierea nu este indicată copiilor sub un an, pentru că poate provoca o boală infecţioasă neurotoxică, generată de o toxină, produsă de bacteria Clostridium botulinum, denumită botulism. Toxina botulinică este cea mai puternică dintre cele cunoscute în practica medicală. În cazul în care nu este tratată, afecţiunea poate duce la paralizie, la pierderea senzaţiilor sau a funcţiei muşchilor. De asemenea, botulismul poate cauza dificultăţi de respiraţie ...
Medicii specialişti avertizează că alimentele prăjite, dar şi coapte la temperaturi mari, conţin o substanţă extrem de periculoasă, denumită acrilamidă, ce rezultă din procesul de degradare a ami-donului din anumite produse făinoase, dar şi a glicogenului din produsele de origine animală (carne, ouă), la temperaturi foarte mari. Alimentele care conţin cantităţi mari de acrilamidă sunt: stick-surile, biscuiţii, produsele de patiserie şi panificaţie, chipsurile, produsele ...
Persoanele care suferă de tumori cutanate, care au aluniţe pe corp de care vor pur şi simplu să scape de hemangiom, pot fi tratate la Clinica Diantus Estet, prima clinică de Chirurgie Estetică şi Remodelare Corporală din Constanţa, situată pe bulevardul Mamaia nr. 218. Tumorile cutanate sunt nişte formaţiuni aflate pe piele, care au apărut la naştere sau au fost dobândite în cursul vieţii. Cele dobândite sunt în majoritatea cazurilor benigne ...
Varietatea de alimente din supermarket-uri pare inutilă, de multe ori, deoarece tot la alimentele clasice ne limităm, atunci când facem cumpărături, cele cu care am crescut şi cu care suntem familiarizaţi. Deşi acestea au gust mai bun şi fac ca mâncarea gătită să fie mai gustoasă, medicii specialişti spun că sunt extrem de nocive pentru organism. „Alimentele albe şi strălucitoare sunt foarte procesate şi sunt descompuse în aşa de multe particule ...
Se ştie că broccoli, varza şi conopida sunt alimente excelente care ajută la prevenirea cancerului. Un studiu finlandez a arătat că varza murată are chiar mai multe proprietăţi, decât aceste alimente, în lupta împotriva cancerului. S-a constatat că prin intermediul procesului de fermentaţie, izotiocianaţii joacă un rol important în eliminarea substanţelor cancerigene din organism. De asemenea, s-a constatat că glucozinolaţii din varzamurată ajută la ...
În ultimii ani, studiile efectuate asupramurăturilor fermentateau descoperitbeneficiile alimentareşi terapeutice pe care acestea le produc în organismul nostru odată consumate. De ce trebuie să consumăm murături? În primul rând, acestea oferă organismului un impuls foarte mare de creştere a nivelului de serotonină şi sunt un substituent foarte eficient al produselor farmaceutice care tratează efectele depresiei şi ale anxietăţii. Apoi, acestea conţin ...
Ultimele studii ale medicilor arată că dovleacul nu numai că ne scapă de insomnie, dar ne îmbunătăţeşte memoria şi diminuează oboseala. Compus din 95% apă, acesta are o putere calorică scăzută, ca şi tomatele, dar conţine 15-20 kcal la suta de grame. Indicele glicemic este de asemenea scăzut, astfel încât poate fi consumat chiar şi de persoanele care suferă de diabet. Specialiştii spun că dovleacul poate reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare ...
Nu este un mit! S-a demonstrat ştiinţific că substanţa pe care o conţine ardeiul iute - capsaicina - reduce greutatea corporală prin mărirea consumului de energie și diminuarea poftei de mâncare. Mai multe studii au atestat efectul real al capsaicinei în arderea grăsimilor, deci persoanele care folosesc ardeiul iute în regimul de slăbire nu greşesc absolut deloc. Un studiu efectuat în 2010 de către cercetătorii de la Centrul pentru Nutriție Umană din ...

