Mierea nu trebuie inclusă în alimentaţia copiilor mai mici de un an
Nutriţie 01 Februarie 2022 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Mierea nu trebuie inclusă în alimentaţia copiilor mai mici de un an

Foarte multe mămici care au auzit despre beneficiile mierii de albine doresc să o includă în alimentaţia copilului. Mierea însă, întrodusă în dietă la momentul nepotrivit sau utilizată greşit poate avea efecte negative, susţin specialiştii elytis.ro. De exemplu, mierea de albine la temperaturi înalte este toxică, astfel evitaţi să o puneţi în ceai cald sau în prăjituri, de exemplu. Ea se consumă rece sau la temperatura camerei. De ...

Citește mai mult

Citricele contribuie la creșterea numărului de trombocite
Nutriţie 28 Ianuarie 2022 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Citricele contribuie la creșterea numărului de trombocite

Aveți probleme cu trombocitele? În acest caz, trebuie să știți că unele alimente, cum ar fi spanacul și sfecla, pot ajuta la creșterea acestora. Înainte de a trece, însă, la schimbarea dietei, este indicat să consultați un medic. Medicii afirmă că cele mai bune alimente pentru creșterea trombocitelor sunt de origine vegetală. Totuși, acest lucru nu înseamnă că nu este necesar să consumați alimente de origine animală pentru a vă îmbunătăți ...

Citește mai mult

Tătăneasa ajută la vindecarea fracturilor osoase
Nutriţie 27 Ianuarie 2022 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Tătăneasa ajută la vindecarea fracturilor osoase

În general, organismul uman are capacitatea de a regenera țesutul osos în mod natural, deși uneori acesta este un proces lent. Medicii susțin că vindecarea unei fracturi osoase, fie că este parțială sau completă, este un proces complex ale cărui viteză și succes vor depinde de fiecare individ în parte. Mulți specialiști sunt de părere că procesul de vindecare a fracturilor osoase începe imediat, astfel încât după două săptămâni osul ...

Citește mai mult

Țelina, de mare ajutor în eliminarea toxinelor din organism
Nutriţie 26 Ianuarie 2022 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Țelina, de mare ajutor în eliminarea toxinelor din organism

În afara faptului că este delicioasă, în diferite feluri de mâncare, țelina are și o mulțime de beneficii pentru organism. Specialiștii spun că, în primul rând, ajută la eliminarea toxinelor și reduce inflamația abdomenului, beneficii ce contribuie la pierderea în greutate. În plus, acest alimente reprezintă o sursă importantă de vitamine, minerale, antioxidanți, precum și alte substanțe esențiale care îmbunătățesc ...

Citește mai mult

Siropul de ridichi negre, benefic pentru combaterea virozelor
Nutriţie 26 Aprilie 2021 de Andreea PERHAIŢĂ

Siropul de ridichi negre, benefic pentru combaterea virozelor

În perioadele cu schimbări bruşte de temperatură, când organismul uman este predispus îmbolnăvirilor, se recomandă consumul de ridichi negre. Acestea reprezintă un remediu eficient în combaterea virozelor respiratorii şi contribuie la întărirea sistemului imunitar. Leguma cu gust iute-înţepător are un conţinut ridicat de vitamina C, sodiu, potasiu, fosfor, iod, sulf şi magneziu. Ridichea neagră ajută la fluidizarea secreţiilor bronşice şi ...

Citește mai mult

Alimente care vă ajută să aveți o podoabă capilară de invidiat

Alimente care vă ajută să aveți o podoabă capilară de invidiat

Vă doriți un păr mai lung, iar acesta crește prea încet? Medicii spun că firul de păr crește cu aproximativ 0,4 mm pe zi, adică 1-2 cm pe lună. Pentru că acesta „comunică” prin rădăcină cu sistemul circulator și cel nervos, creșterea și sănătatea lui este influențată de dietă, hormoni, medicamente și de produse destinate îngrijirii. Tocmai de aceea, pentru a avea un păr cât mai frumos, este recomandat să consumați cât mai multe ...

Citește mai mult

Ghimbirul contribuie la ameliorarea crampelor menstruale
Nutriţie 06 Aprilie 2021 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ghimbirul contribuie la ameliorarea crampelor menstruale

Puţine femei ştiu că proprietăţile antiinflamatoare şi antispastice ale rădăcinii de ghimbir pot contribui la ameliorarea crampelor menstruale. Acestea sunt foarte frecvente la femei, manifestându-se prin dureri extrem de puternice la nivelul abdomenului inferior înainte şi în timpul perioadei menstruale. Dismenoreea este legată de modificările hormonale care apar în uter după ciclul ovulaţiei și este adesea însoţită de alte simptome, cum ar fi ...

Citește mai mult

Unele legume devin mai nutritive dacă sunt gătite
Nutriţie 02 Aprilie 2021 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Unele legume devin mai nutritive dacă sunt gătite

Specialiştii spun că anumite vegetale, cum sunt roşiile şi morcovii, devin mult mai nutritive dacă sunt gătite. De exemplu, susţin aceştia, spanacul, morcovii, sparanghelul, roşiile şi ciupercile sunt doar câteva dintre alimentele care aduc beneficii mult mai mari organismului dacă sunt gătite. De ce? Pentru că fibrele din plante sunt legate de multe ori de minerale, ceea ce le face pe acestea mult mai greu de accesat de organism. Deseori, nutrienții din plante sunt mult ...

Citește mai mult

1...34567...49