Ovăzul, ideal pentru a vă bucura de un somn de calitate
Nutriţie 18 Februarie 2022 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ovăzul, ideal pentru a vă bucura de un somn de calitate

Ştiaţi că ovăzul consumat înainte de culcare vă ajută să dormiţi mai bine? Desigur, un somn odihnitor este sinonim cu o stare bună de sănătate şi cu un nivel ridicat de energie. Plecând de la afirmaţia de mai sus, apar următoarele întrebări: Dormiţi opt ore fără întrerupere sau vă treziţi mereu în timpul nopţii, iar dimineaţa simţiţi că nu v-aţi odihnit deloc? Dacă răspunsul la cea de-a doua întrebare este da, trebuie să luaţi ...

Citește mai mult

Varza are multiple beneficii asupra sănătății
Nutriţie 11 Februarie 2022 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Varza are multiple beneficii asupra sănătății

Mulți o ocolesc, dar varza furajeră oferă beneficii multiple pentru sănătate și poate fi încorporată în dietă în mai multe moduri. Aceasta este o legumă la modă, datorită faptului că se cultivă ușor, are o versatilitate crescută în bucătărie și oferă diverse beneficii pentru sănătate. În plus, frunzele sale pot fi incluse în salate, pizza și tocănițe. De pildă, susțin specialiștii, o singură cană de varză furajeră conține ...

Citește mai mult

Ceaiul de tei reduce durerea și vă relaxează
Nutriţie 09 Februarie 2022 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ceaiul de tei reduce durerea și vă relaxează

De regulă, ceaiul de tei este asociat cu ideea de relaxare, de somn ușor și nu numai. Potrivit unui studiu american, teiul are puternice proprietăți sedative. De fapt, cercetările au descoperit că poate acționa la fel ca acidul gamma-aminobutiric (GABA), o substanță care suprimă excitabilitatea neuronală. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a explica acest fenomen. Daunele oxidative cauzate de radicalii liberi pot duce la inflamație. Din fericire, unele ...

Citește mai mult

Sucul de roșii, usturoi și curcuma vă ajută la detoxifiere

Sucul de roșii, usturoi și curcuma vă ajută la detoxifiere

Sunteți în căutarea unui produs potrivit pentru o detoxifiere săptămânală? La sucul de roșii, usturoi și curcuma v-ați gândit? Sunt specialiști care susțin că acesta este cea mai bună alegere deoarece este foarte sănătos și ajută la curățarea organismului. Cele trei ingrediente oferă numeroase beneficii și previn în mod natural îmbolnăvirea. Se știe, toxinele se acumulează treptat în organism, ca urmare a influenței mai multor factori: ...

Citește mai mult

Cât de important este micul dejun? Ce spun specialiștii
Nutriţie 03 Februarie 2022 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Cât de important este micul dejun? Ce spun specialiștii

Foarte mult timp s-a vehiculat ideea că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, care nu trebuie ratată, sub nicio formă. În ultimii ani, cercetările medicilor au arătat markeri de sănătate mai buni la persoanele care au obiceiul de a servi micul dejun, comparativ cu cele care nu fac acest lucru. De exemplu, au arătat un indice de masă corporală mai bun și un risc mai scăzut de diabet de tip 2 și boli cardiovasculare. Între timp, însă, au apărut și ...

Citește mai mult

Măcrișul roșu reduce grăsimile din sânge şi scade colesterolul rău

Măcrișul roșu reduce grăsimile din sânge şi scade colesterolul rău

Măcrişul-iepurelui este o plantă cunoscută şi cu numele popular de măcrişul-mărunt, măcrişul-roşu, măcrişul-de-câmp. Această plantă conţine substanţe care o transformă într-un remediu anticancerigen în combinaţie cu alte plante şi extracte. Iată care sunt beneficiile măcrişului: îmbunătăţeşte funcţiile glandei tiroide, fiind bogat în iod. De asemenea, măcrişul accelerează metabolismul, fiind indicat în hipotiroidie. Totodată ...

Citește mai mult

Mierea nu trebuie inclusă în alimentaţia copiilor mai mici de un an
Nutriţie 01 Februarie 2022 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Mierea nu trebuie inclusă în alimentaţia copiilor mai mici de un an

Foarte multe mămici care au auzit despre beneficiile mierii de albine doresc să o includă în alimentaţia copilului. Mierea însă, întrodusă în dietă la momentul nepotrivit sau utilizată greşit poate avea efecte negative, susţin specialiştii elytis.ro. De exemplu, mierea de albine la temperaturi înalte este toxică, astfel evitaţi să o puneţi în ceai cald sau în prăjituri, de exemplu. Ea se consumă rece sau la temperatura camerei. De ...

Citește mai mult

Citricele contribuie la creșterea numărului de trombocite
Nutriţie 28 Ianuarie 2022 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Citricele contribuie la creșterea numărului de trombocite

Aveți probleme cu trombocitele? În acest caz, trebuie să știți că unele alimente, cum ar fi spanacul și sfecla, pot ajuta la creșterea acestora. Înainte de a trece, însă, la schimbarea dietei, este indicat să consultați un medic. Medicii afirmă că cele mai bune alimente pentru creșterea trombocitelor sunt de origine vegetală. Totuși, acest lucru nu înseamnă că nu este necesar să consumați alimente de origine animală pentru a vă îmbunătăți ...

Citește mai mult

123456...48