Medicii sunt de părere că persoanele care mănâncă des legume verzi frunzoase au o funcție musculară semnificativ mai bună decât cele care nu consumă aceste legume. Bogate în vitaminele C, E, K și surse bune de fier, calciu și magneziu, precum și de luteină și zeaxantină, frunzoasele sunt recomandate a fi consumate zilnic. În prezent, există mai multe dovezi că aportul de legume verzi frunzoase ajută la slăbit și la menținerea greutății optime ...
Albușul de ou este un ingredient pe care îl regăsiţi atât în rețete de măști pentru ten care se pot face acasă, cât și în măștile de față din comerț. Acesta se poate dovedi extrem de benefic pentru piele, fiind potrivit în general atât pentru tenul matur, cât și pentru tenul gras ori pentru cel acneic. Potrivit specialiştilor, un albuș de ou conține aproape patru grame de proteine, 11% din doza zilnică recomandată de vitamina B2 ...
Urzica este una dintre cele mai valoroase plante medicinale, recomandată în curele alimentare şi terapeutice de primăvară. Aceasta este o plantă răspândită aproape pe întreg Globul terestru. În România, este întâlnită pe tot cuprinsul ţării, de la câmpie până în păşunile alpine, având o mare capacitate de adaptare. Este întâlnită frecvent în rarişti şi margini de pădure, terenuri însorite ...
Menținerea unei alimentații echilibrate și gestionarea consumului de zahăr reprezintă cele mai importante provocări cu care se confruntă în fiecare zi persoanele care suferă de diabet. Tocmai de aceea, consumul excesiv de dulciuri poate avea consecințe nedorite asupra stării de sănătate a persoanelor diabetice, deoarece poate duce la complicații grave, inclusiv la apariția bolilor cardiovasculare. De-a lungul timpului, studiile au demonstrat o importantă asociere ...
În prezent, cătina este un remediu natural pentru o multitudine de afecţiuni ale organismului, atât interne cât şi externe. Aceasta se consumă simplă sau sub formă de ceai, sirop, tinctură, pulbere, ulei sau extract din muguri, toate acestea putându-se cumpăra sau prepara chiar în propria bucătărie. Potrivit specialiștilor, fructele de cătină sunt foarte bogate în vitamina C, de două ori mai bogate decât măceşele şi de zece ori ...
Curmalele sunt niște fructe dulci, care sunt cultivate în întreaga lume, în special în regiunile tropicale. În funcție de soi, cele proaspete sunt destul de mici și pot avea de la culoarea roșu aprins la galben strălucitor. Medicii spun că aceste fructe au un conținut ridicat de zaharuri naturale, cum ar fi glucoza, fructoza și sucroza. Tocmai de aceea, mulți oameni consumă curmale pentru o gustare rapidă după-amiaza, când se simt obosiți. Un ...
Uleiul de cocos este alcătuit din grăsimi saturate, care au un efect hidratant atunci când este aplicat pe piele, dar poate fi folosit și pentru eczeme, dar și pentru psoriazis, obezitate, cancer de sân, boli de inimă, scleroză multiplă și multe alte afecțiuni. Există mai multe dovezi că uleiul de nucă de cocos oferă unele beneficii pentru sănătate, atât intern, cât și extern. Iată care sunt cele mai importante: crește colesterolul bun; este bun ...
Smochinele au fost asociate cu sănătatea și prosperitatea încă din cele mai vechi timpuri. Ele au, în medie, mărimea unui deget, sunt pline cu sute de semințe mici și au o coajă comestibilă de culoare mov sau verde. Pulpa fructului este roz și are un gust dulce. Înainte ca zahărul să devină popular, acestea erau folosite în mod obișnuit pentru a îndulci deserturile. În zilele noastre, pe măsură ce oamenii încep să se îndepărteze ...