13 Octombrie 2017
2357 accesări
0 comentarii

Medicii spun că părinţii se sperie fără motiv când aud că cei mici au suflu sistolic, deoarece, în majoritatea cazurilor, nu este un motiv de îngrijorare şi nu reprezintă niciun pericol pentru copil.

Medicul pediatru pune acest diagnostic după ce ascultă inima copilului cu stetoscopul. Dacă medicul consideră că cel mic are nevoie de un consult de specialitate, efectuat de un medic cardiolog, acesta îi va comunica părintelui, însă această decizie se ia în funcţie de frecvenţa şi durata episodului de suflu sistolic.

„Suflul sistolic poate fi fiziologic sau patologic. În primul caz, care este şi cel mai comun, nu este asociat unei afecţiuni şi poate fi cauzat de efortul fizic, febră, anemie, infecţii etc. În schimb, suflul sistolic patologic necesită consultul unui cardiolog, deoarece poate fi vorba de un defect congenital. De aceea, suflul sistolic este un simptom, nu o boală în sine. În cazul în care cardiologul depistează o afecţiune, acesta va stabili tratamentul, în funcţie de rezultatele analizelor pe care le-a efectuat copilul”, a explicat dr. Victoria Sava, medic de familie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU