Sursa foto My Country

Sursa foto My Country
03 Noiembrie 2020
477 accesări
0 comentarii

Urinarea frecventă însoţită de febră, durere, vomă, senzaţii de sete, oboseală sau disconfort la nivelul abdomenului, reprezintă un semn de infecţie a tractului urinar sau a altor organe. Alte posibile cauze ale urinării frecvente includ diabetul, sarcina, problemele cu prostata, cistita sau atacul cerebral.

Indiferent care sunt motivele ce vă fac să mergeţi des la toaletă, apelaţi la un medic specialist pentru tratament. „Nu lăsaţi problemele să treacă neobservate, gândindu-vă că puteţi trata o simplă cistită cu «leacuri». Aşteptând să treacă de la sine, simptomele se vor agrava şi boala va avansa, tratamentul va deveni mai complicat, iar rezultatele bune vor apărea mai greu”, avertizează dr. Aurelia Constantin.

Specialistul a precizat că, în mod normal, urinăm de aproximativ 4-5 ori pe zi, şi uneori acest lucru se întâmplă şi noaptea. În cazul în care urinarea este mai frecventă, mergeţi la doctor pentru un control. Cel mai bine este să vă prezentaţi întâi la medicul de familie, care vă poate orienta corect, în funcţie de simptomatologie. În orice caz, este nevoie de un sumar de urină, o analiză de sânge cuprinzând testele uzuale, poate chiar şi o urocultură.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU