Foto: Fabulous After 40

Foto: Fabulous After 40
21 Iulie 2020
804 accesări
0 comentarii

Vasculita este considerată a fi o boală autoimună, în care organismul percepe, în mod greșit, vasele de sânge. Practic, le simte ca pe un invadator străin și le atacă, provocând inflamații și conducând la o îngustare a acestora.

Potrivit dr. Daniela Mușat, poate să apară singură sau poate fi o caracteristică a unei boli reumatismale, cum ar fi artrita reumatoidă, lupusul eritematos sistemic sau scleroza sistemică. Mai mult decât atât, în cazuri severe, pacienții pot dezvolta leziuni ale organelor sau deces. Cert este că această boală poate afecta persoanele de toate vârstele. În prezent, există multe tipuri de vasculită, acestea fiind clasificate în funcție de mărimea vaselor de sânge afectate.

Oricum, vasculita apare când sistemul imunitar atacă din greșeală vasele de sânge. Ceea ce face ca acest lucru să se întâmple nu este pe deplin înțeles. Uneori, susțin specialiștii, de vină poate fi o tulburare autoimună, care o declanșează. Medicul a afirmat că tulburările autoimune apar atunci când sistemul imunitar produce anticorpi (proteine), care atacă și afectează propriile țesuturi sau celule ale corpului.

Semnele și simptomele vasculitei variază, în funcție de vasele de sânge afectate și de organele deteriorate. Cele mai multe cazuri de vasculită dau următoarele simptome: febră, oboseală, pierdere în greutate, dureri articulare, dureri musculare, amorțeală și slăbiciune.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU