20 August 2018
490 accesări
0 comentarii

Fiecare doamnă sau domnişoară ar trebui să îşi urmărească ciclul menstrual, chiar dacă doreşte sau nu să rămână gravidă. Aceste cunoştinţe, susţine dr. Mihai Zisu, medic Obstetrică-Ginecologie, vă pot ajuta în luarea deciziei corecte, cum ar fi sarcina sau prevenirea acesteia.

Aşadar, este important să faceţi un test de sarcină atunci când ciclul menstrual lipseşte sau întârzie şi mai ales dacă aveţi greţuri ori vărsături, acestea fiind unele dintre primele simptome care pot apărea în sarcină. Apoi, intervine oboseala, întrucât cantităţile mari de progesteron produse de corpul dumneavoastră pentru a proteja sarcina pot cauza o stare de oboseală continuă. Totodată, sânii încep să vă doară sau simţiţi o tensiune la nivelul lor, modificări de pigmentare etc. Desigur, între timp apar modificări de comportament şi aveţi pofte - unele alimente pe care le mâncaţi înainte pot deveni dezagreabile sau puteţi să aveţi o plăcere neaşteptată pentru alte alimente.

„Drept urmare, ori de câte ori aveţi primele simptome de sarcină, este necesar să faceţi un test de sarcină. Cu toate acestea, puteţi obţine rezultate inexacte dacă o faceţi prea devreme, din cauza Gonadotropinei Chirionice Umane (HCG). Acest hormon se produce după una sau două săptămâni de fertilizare. În mod deosebit, nivelul de HCG poate varia la diferite femei, creşterea acestuia putând să nu fie conformă cu statusul ultimei menstruaţii”, a explicat medicul.

Cel mai bun moment pentru a face testul de sarcină este cu prima urină din zi. Multe teste cer ca beţişorul să fie ţinut în urină şi apoi să fie lăsat pe o suprafaţă plată o anumită perioadă de timp. Altele, în schimb, cer ca testul să fie ţinut într-un recipient în care să urinaţi. Nu aruncaţi instrucţiunile despre cum faceţi un test de sarcină înainte de a termina procedura. Urmaţi-le întocmai!

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU