Ştiri medicale
1049 accesări 17 Noiembrie 2015 0 comentarii

Cât de periculoasă este rezistenţa la antibiotice

Un studiu recent realizat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că există o înţelegere greşită a utilizării antibioticelor la nivel mondial. Deşi OMS a mai atras atenţia asupra ameninţărilor ce rezultă din utilizarea abuzivă a antibioticelor, o nouă cercetare arată că populaţia din 12 ţări este confuză în privinţa acestui pericol major pentru sănătatea publică.

Rezistenţa la antibiotice are loc atunci când bacteriile se schimbă şi devin rezistente la antibioticele folosite în tratarea infecţiilor pe care le provoacă aceste microorganisme. Utilizarea abuzivă sau greşită a antibioticelor încurajează dezvoltarea bacteriilor rezistente.


Acest studiu dezvăluie o parte din practicile, înţelegerile şi concepţiile greşite care contribuie la acest fenomen. Potrivit unui comunicat emis de OMS, aproape două treimi din cei aproximativ zece mii de oameni care au participat la sondaj au răspuns că sunt conştienţi de pericolul rezistenţei la antibiotice care i-ar putea afecta pe ei şi familiile lor, însă nu înţeleg bine cum se întâmplă acest lucru.Acelaşi număr de respondenţi consideră că antibioticele pot fi utilizate pentru a trata răcelile şi gripele, cu toate că ele nu au niciun efect asupra virusurilor. Aproape o treime din cei chestionaţi cred că pot înceta tratamentul cu antibiotic dacă se simt mai bine, fără să ia în considerare recomandările medicului.Un studiu recent realizat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că există o înţelegere greşită a utilizării antibioticelor la nivel mondial. Deşi OMS a mai atras atenţia asupra ameninţărilor ce rezultă din utilizarea abuzivă a antibioticelor, o nouă cercetare arată că populaţia din 12 ţări este confuză în privinţa acestui pericol major pentru sănătatea publică.

Taguri articol: antibiotice oms

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.