12 Aprilie 2017
2660 accesări
0 comentarii

„Roşu-n gât” este expresia uzuală care descrie bolile ce afectează amigdalele şi faringele. Aceste afecţiuni sunt mai frecvente la copiii mai mari, din colectivităţi şi de cele mai multe ori sunt de natură virală.

Aşadar, în cazul acestor afecţiuni, antibioterapia este ineficientă şi trebuie utilizată doar la indicaţia medicului pediatru în cazul unei suprainfectări de natură bacteriană. Medicul pediatru Oana Barbu explică părinţilor care sunt manifestările acestor afecţiuni şi cum se tratează, informaţii folositoare, mai ales că, în această perioadă, aceste afecţiuni sunt foarte frecvente, din cauza variaţiilor de temperatură şi a rezistenţei scăzute a organismului la virusuri şi bacterii.

„Faringita, faringoamigdalita şi amigdalita acută reprezintă inflamaţia mucoasei faringelui şi/sau amigdalelor. Sunt mult mai rare la sugari şi copiii sub 2 ani. Majoritatea cazurilor sunt determinate de virusuri. Se manifestă prin: febră, dureri de gât, inapetenţă (copilul nu mai mănâncă), obstrucţie nazală, inflamaţia ganglionilor din jurul gâtului (latero-cervicali). Pot determina apariţia de complicaţii: în special otite, abces periamigdalian, sinuzite (la copiii mai mari). Tratamentul este tot simptomatic: antitermice, în caz de febră, dezinfectante ale faringelui, dezobstrucţie nazo-faringiană (desfundarea nasului)”, explică medicul pediatru.

Taguri articol: boli şi afecţiuni amigdalita virus bacterii migdale oana barbu simptom auz faringita

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU