Sarcina
2201 accesări 24 Noiembrie 2015 0 comentarii

SĂPTĂMÂNA 33 DE SARCINĂ

În săptămâna 33 de sarcină,pupilele ochilor copilului se pot contracta şi dilata atunci când lumina pătrunde la nivelul ochilor.

La această vârstă, copilul ar putea deja să fie pregătit pentru a se naşte,întorcându-se cu capul în jos, gata pentru a-şi începe călătoria în lume. Craniul copilului este destul de pliabil, deoarece oasele care îl formează nu au fuzionat încă, ceea ce îi va permite să treacă mai uşor prin canalul relativ îngust dintre colul uterin şi orificiul vaginal. Insă restul oaselor care formează scheletul sunt întărite, iar pielea copilului a devenit mai puţin roşie şi mai puţin ridată.

La sfârşitul acestei săptămâni copilul măsoară aproape 44 cm şi cântareşte aproximativ 1.9 kg, fiindde mărimea unui ananas.G

Gravida

Ca urmare a presiunii uterului mărit asupra venelor prin care sângele de la nivelul picioarelor este transportat înapoi către inimă, umflarea picioarelor şi a gleznelor poate deveni o problemă. De asemenea, edemul la nivelul picioarelor, braţelor şi mâinilor poate apăsa asupra nervilor, ceea ce va determina o senzaţie de amorţeală şi furnicături. Sindromul de canal carpian este o condiţie frecventă în sarcină care apare atunci când retenţia de lichide comprimă nervul median la nivelul încheieturii mâinii sau a canalului carpian. Poţi simţi durere, o senzaţie de furnicături şi amorţeală la nivelul degetelor, precum şi slăbiciune musculară a mâinii. De asemenea, retenţia de lichide şi dilatarea vaselor de sânge ar putea cauza tumefierea feţei şi a pleoapelor, în special dimineaţa la sculare.

In mod surprinzator, te va ajuta daca vei bea mai multa apa, si nu daca limitezi cantitatea de apa. Insa daca edemul fetei persista de-a lungul zilei, este sever sau se asociaza cu durere de cap, mergi imediat la un consult la medicul tau obstetrician, deoarece acestea pot fi simptomele si semnele unei conditii medicale care se numestepreeclampsie. Netratata, boala poate duce la complicatii serioase – si chiar deces - pentru mama si copil.

Sursa: Reţeaua Privată de Sănătate "Regina Maria"

SĂPTĂMÂNA 32 <<<<<<<<<<<< MERGI LA >>>>>>>>>>>> SĂPTĂMÂNA 34

Taguri articol: sarcina bebe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.