Sarcina
1841 accesări 24 Noiembrie 2015 0 comentarii

SĂPTĂMÂNA 34 DE SARCINĂ

În săptămâna 34 de sarcină, unghiile au ajuns la vârful degetelor. Daca încă nu ai început să-i vorbeşti, acum poate fi un moment bun, deoarece în această săptămână auzul lui va fi complet dezvoltat. Stratul de ţesut adipos s-a format şi îi dă acel aspect dolofan. In ultimele cateva saptamani am discutat despre stratul de tesut gras care a inceput sa se formeze, aceasta fiind o parte importanta a dezvoltarii deoarece acest tesut il va ajuta sa-si regleze temperatura dupa nastere. Pielea a devenit si mai neteda, iar stratul de vernix caseosa s-a ingrosat.

Sistemul nervos central si plamanii continua sa se maturizeze. Daca te sperie gandul privindnasterea prematura,este bine sa stii ca bebelusii nascuti intre saptamanile 34-37 care nu au alte probleme de sanatate, in general, se vor comporta bine. Vor avea nevoie sa stea un timp scurt in sectia de terapie intensiva nou-nascuti si vor avea cateva probleme de sanatate de scurta durata, insa pe termen lung se vor dezvolta la fel ca nou-nascutii la termen.

Copilul masoara 45 cm de la crestet la calcai si cantareste aproape 2.2 kg, fiind demarimea unui pepene galben mic.

Gravida

Partea superioara a uterului poatete fi palpata acum la aproximativ 14 centimetri deasupra ombilicului. Este important sa retii ca sarcina fiecarei femei este diferita, astfel incat masuratorile pot sa nu fie identice pentru fiecare. Cel mai important lucru este ca uterul sa creasca la o rata constanta.

In mod normal volumul delichid amnioticcreste odata cu cresterea fatului, ajungand la o valoare maxima in jurul saptamanilor 34-36 de sarcina, dupa care se reduce treptat pana in apropierea nasterii. In saptamana 37 de sarcina cantitatea de lichid amniotic incepe sa descreasca pentru a permite mai mult spatiu pentru copil. Lichidul amniotic este reabsorbit de corpul tau, ceea ce va creste spatiul pe care il are la dispozitie copilul pentru a se misca. Vei incepe sa simti diferit miscarile copilului.

Ombilicul a devenit proeminent si este extrem de sensibil. In acest caz poate fi de folos sa-l acoperi cu un plasture.

Sursa: Reţeaua Privată de Sănătate "Regina Maria"

SĂPTĂMÂNA 33 <<<<<<<<<<<< MERGI LA >>>>>>>>>>>> SĂPTĂMÂNA 35

Taguri articol: sarcina bebe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.