19 Septembrie 2016
3615 accesări
0 comentarii

Variaţiile de temperatură şi umiditate, ceaţa, vântul şi ploile favorizează dezvoltarea infecţiilor virale respiratorii, prin slăbirea sistemului imunitar. Aşa că, în această perioadă, foarte multe persoane, dar mai ales copiii strănută, tuşesc, au dureri de cap, senzaţie de oboseală, dureri în gât, congestie şi secreţii nazale şi chiar febră.

„Toamna este sezonul propice răcelilor, dar şi alergiilor. Cei mai afectaţi sunt copiii care deja au început activităţile la şcoală şi grădiniţă. Aceştia trebuie să fie bine alimentaţi şi îmbrăcaţi corespunzător, nu prea gros, pentru că astfel transpiră şi pot răci uşor. Din cauză că vremea este instabilă, copiii petrec foarte mult timp în interior, lucru care facilitează răspândirea virusurilor. De obicei, simptomele unei răceli trec de la sine în 7 - 10 zile, însă se poate face un tratament asimptomatic pentru a ameliora disconfortul, dar boala trebuie lăsată să-şi urmeze cursul.Antibioticele trebuie utilizate doar în afecţiuni cauzate de bacterii, aşa că, în cazul virozelor, antibioticele trebuie excluse. Cel mai bine este ca părinţii să discute cu medicul pediatru sau de familie când se confruntă cu astfel de situaţii. Copiii nu trebuie trataţi după ureche”, explică dr. Victoria Sava, medic de familie.

Pentru a ţine la distanţă răcelile de sezon, este foarte important ca cei mici să fie educaţi în a avea o igienă corespunzătoare. Aceştia trebuie să se spele des pe mâini, să evite în a duce mâinile la nas şi gură. Dacă prezintă semne de boală, aceştia trebuie izolaţi pentru a evita răspândirea bolii. De asemenea, sistemul imunitar trebuie întărit printr-o alimentaţie echilibrată, care să abunde în legume şi fructe.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii