Foto: Indrumare medicala

Foto: Indrumare medicala
23 Iulie 2020
456 accesări
0 comentarii

Frica de ace nu ar trebui să vă facă să vă temeţi de acupunctură, fiindcă acele folosite sunt atât de fine, încât abia dacă se simt. Specialiştii spun că acupunctura este o terapie alternativă dezvoltată ca ramură a medicinei tradiţionale chineze. Aceasta este folosită, în special, pentru prevenţia afecţiunilor, dar şi pentru tratarea acestora. Potrivit doc.ro, pe suprafaţa corpului există 361 de puncte energetice, de-a lungul a 12 meridiane, prin atingerea cărora energia ki poate fi influenţată.

Practic, fiecare dintre aceste 12 meridiane corespunde unui organ sau sistem de organe. Altfel spus, terapeutul va introduce câteva ace foarte fine în punctele corespunzătoare zonei corpului care necesită vindecare. Astfel, energia va fi eliberată sau concentrată.

Primul pas al tratamentului este diagnosticarea, realizată de specialist. La prima şedinţă de acupunctură, se analizează semnele exterioare şi simptomele: dureri sau disconfort, umflături, pete sau roşeaţă, vânătăi, capilare sparte. O altă analiză specifică acupuncturii este privirea în detaliu a limbii pacientului, pentru modificări de culoare, de textură şi de simţ al gustului.

„Terapeutul va atinge şi punctele energetice de pe corp, pentru a-şi da seama dacă unele sunt dureroase sau încărcate de energie negativă. Spuneţi-i despre orice simptom pe care îl resimţiţi, chiar dacă pentru dumneavoastră poate părea neimportant, cum ar fi cele legate de calitatea somnului şi pofta de mâncare. După analiza amănunţită iniţială, se va realiza un plan al dezechilibrelor energetice. Astfel, terapeutul va şti în ce puncte să introducă acele. Nu vă speriaţi, nu vei simţi durere, decât dacă zona respectivă este foarte inflamată sau contractată, întrucât acele sunt fabricate din aur, argint, cupru sau oţel inoxidabil”, au explicat specialiştii.

De precizat că o şedinţă de acupunctură durează în general o oră şi include, pe lângă aplicarea acelor, şi o discuţie cu terapeutul, pentru echilibrarea energiilor şi la nivel psihic.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU