06 Decembrie 2018
2009 accesări
0 comentarii

Specialiştii ne avertizează, la acest moment, în privinţa celor mai frecvente tipuri de infecţii în gât, ce pot pot apărea. Spre exemplu, iarna favorizează apariţia tonsilitei (amigdalita), care este o inflamaţie a amigdalelor, întâlnită frecvent la copiii cu vârsta cuprinsă între şase şi 12 ani, dar şi la adulţi. Apoi, ne putem confrunta cu faringita, o infecţie virală, frecventă în special la copiii cu vârsta între şase luni şi 4-5 ani. Potrivit medicilor de la Centrul Medical „Iowemed”, laringita, o inflamaţie a mucoasei laringiene, este cea care apare mai ales la schimbările climatice.

„Simptomele acestor infecţii în gât sunt: disconfortul sau durerea la înghiţire, senzaţia de gât uscat, iritat, răguşeală, durerea în gât, senzaţia de arsură, mâncărimile în gât. Alte simptome care pot însoţi infecţiile sunt nasul înfundat, tusea, strănutul, durerile de cap, durerile musculare, febra sau inflamarea ganglionilor limfatici de la nivelul gâtului. Infecţiile din gât pot avea mai multe cauze: răceală sau gripă. Şi oreionul, varicela, mononucleoza, rujeola (pojarul), rinovirusurile şi virusurile gripale stau adesea la baza dezvoltării infecţiilor la nivelul gâtului, dar şi streptococcus pyogenes, care este o bacterie ce poate cauza inflamarea amigdalelor”, au explicat medicii.

Nu în ultimul rând, aerul uscat duce la eliminarea umidităţii de la nivelul gâtului şi favorizează apariţia simptomelor neplăcute, menţionate mai sus (gât uscat, mâncărimi, durere la înghiţire). Vinovate pentru aceste dureri mai pot fi şi alergiile, pentru persoanele care sunt sensibile polen, praf etc.

În concluzie, pentru a preveni complicaţiile este indicat să evitaţi fumatul şi băuturile care conţin cafeină (cafea, sucuri acidulate, ceai verde, ceai negru), alimentele crocante, grase şi prăjite în baie de ulei, exerciţiile fizice intense, locurile publice, unde puteţi lua contact cu aerul rece şi uscat sau cu persoanele bolnave.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU