Sursa Aaptiv

Sursa Aaptiv
18 Martie 2020
2884 accesări
0 comentarii

Deseori, când se adresează specialiștilor, bărbații susțin că au suferit o inflamație a testiculelor, boală ce poartă denumirea de orhită.

Medicii spun că o bună parte dintre bărbații care au făcut oreion în timpul copilăriei sunt predispuși de a face și orhită. Pe de altă parte, există mulți alți factori care pot duce la apariția bolii, inclusiv infecțiile cu transmitere sexuală, cum ar fi gonoreea sau chlamydia.

Totodată, există posibilitatea ca orhita bacteriană să rezulte din epididimită, o inflamație a tubului spiralat.

Potrivit dr. Mihaela Adam, medic urolog, de regulă, pacienții încep să manifeste umflături și dureri la nivelul testiculelor. Ea a precizat că această orhită poate fi declanșată fie de o infecție bacteriană, fie de o infecție virală. Problema este că, atunci când inflamația din epididim se extinde la testicul, boala este cunoscută sub numele de epididimo-orhită.

La rândul său, epididimita este cauzată de o infecție a uretrei sau a vezicii urinare, care se extinde la epididim. Alteori, însă, cauza care duce la apariția orhitei este o infecție cu transmitere sexuală. Cum spuneam, o altă cauză a declanșării orhitei o reprezintă infecția virală, produsă de virusul care produce oreionul.

Din păcate, simptomele orhitei se declanșează brusc, când apar durerea și tensiunea în testicule, disconfort la micțiune, durere în timpul actului sexual, greață și febră.

În ceea ce privește diagnosticarea orhitei, aceasta se realizează prin intermediul unui examen rectal, pentru a verifica dacă prostata este sensibilă sau extinsă. Desigur, medicul poate recomanda realizarea unei ultrasonografii a testiculului inflamat pentru a diferenția orhita de alte afecțiuni testiculare dureroase. În caz de nevoie, se mai poate recomanda un sumar de urină sau analize de sânge, asta dacă bolnavul cu pricina este suspect de o infecție cu transmitere sexuală.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU