07 Decembrie 2017
5235 accesări
0 comentarii

Zeci de constănţeni sunt diagnosticaţi, săptămânal, cu conjunctivită alergică, una dintre cel mai des întâlnite afecţiuni oculare din sezonul rece.

„Ne confruntăm cu o incidenţă mare a cazurilor, mai ales conjunctivite cu complicaţii. Începând de luna trecută şi până în prezent, am avut parte de o explozie de cazuri de conjunctivită alergică“, ne-a declarat dr. Ionela Şerbu, medic oftalmolog.

Din păcate, susţin cadrele medicale constănţene, mulţi dintre cei care au conjunctivită obişnuiesc să se trateze singuri acasă, prin metode băbeşti, sau apelează la medici doar atunci când boala se agravează şi pur şi simplu nu mai au ce face.

„În urmă cu câteva zile, am avut un pacient care avea ochii atât de inflamaţi, încât abia mai putea vedea pe unde merge“, a precizat medicul.

Unul din primele simptome ale bolii este culoarea roşie a ochilor, pe lângă o stare de disconfort însoţită de dureri şi înţepături. Dintre simptomele acestei boli, amintim şi senzaţia de usturime şi lăcrimarea. Tocmai de aceea, medicii oftalmologi recomandă populaţiei să se prezinte de urgenţă la un control de specialitate şi să nu îşi administreze picături fără a fi mers înainte la un specialist.

Printre principalele cauze ale conjunctivitei, se află infecţia cu diverşi virusuri, cum ar fi infecţia cu bacterii sau expunerea la praf.

Pe de altă parte, şi lentilele de contact şi fardurile pot dăuna extrem de mult ochilor, mai ales dacă sunt expirate. Simptomele conjunctivitei sunt foarte enervante pentru cei care au fost diagnosticaţi cu această afecţiune, mai ales că mucoasa conjunctivală se înroşeşte şi bolnavii au senzaţia de arsură şi sensibilitate la lumină.

Taguri articol: sfatul medicului boala diagnostic control simptome virus bacterii praf disconfort conjunctivita

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU