04 Mai 2016
7420 accesări
0 comentarii

Stomatita (afte bucale) la copii este o afecţiune extrem de dureroasă, care se manifestă prin inflamarea, sângerarea şi roşeaţa gingiilor şi a mucoasei cavităţii bucale. La copii, se pot observa forme de stomatită herpetică, dar şi de stomatită aftoasă. Stomatita herpetică se poate transmite prin atingerea obiectelor contaminate, însă cea aftoasă nu este contagioasă.

„Stomatita este o afecţiune virală care se transmite prin contactul cu obiectele contaminate şi este însoţită de febră mare. Ca tratament, se utilizează anti-termice, pentru scăderea febrei, şi geluri speciale folosite în tratarea acestei afecţiuni, la care ar trebui să se alăture un probiotic. Este de preferat să se evite alimentele acre, sărate şi dulci şi să se folosească o alimentaţie uşoară, pe bază de supe şi compoturi, pentru a nu irita mucoasa bucală. Este foarte importantă hidratarea corespunzătoare, pentru a grăbi procesul de vindecare”, a declarat dr. Liliana Banioti, medic pediatru, Hyperclinica MedLife, Constanţa.

Stomatita se manifestă prin febră însoţită de apariţia unor vezicule sau ulceraţii la nivelul cavităţii bucale, gingii umflate, salivaţie excesivă, dificultate la înghiţire şi respiraţie urât mirositoare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii