26 Aprilie 2020
1210 accesări
0 comentarii

Persoanele care au alergii la praf știu ce înseamnă să strănuți des, însă strănutul nu este singurul simptom care le provoacă disconfort. Alergia la praful de casă este o reacție alergică la micile insecte care se găsesc, de fapt, în compoziția prafului din locuință. Nu particulele de praf pe care le vedem în casă produc reacțiile alergice, ci de fapt compoziția prafului este cea care cauzează unele simptome alergice. Este important, așadar, să cunoaștem simptomele alergiei la acarienii de praf şi să aflăm cum putem trata această alergie, informează doc.ro.

Acarienii, rude apropiate ale căpușelor şi păianjenilor, sunt prea mici ca să îi vedem fără un microscop, însă ei există în praful din casă, mănâncă celulele moarte care cad de pe pielea noastră şi se înmulțesc în mediul propice: cald şi cu umezeală. În locuințele noastre, lenjeriile de pat, mobila capitonată şi covoarele reprezintă mediul ideal pentru ca acarienii să se înmulțească.

Simptomele alergiei la praful din locuință cauzate de inflamarea mucoasei căilor nazale sunt strănutul, secrețiile nazale, mâncărimile oculare, ochii înroșiți sau ochii care lăcrimează, congestia nazală, mâncărimile nasului, în cerul gurii sau în gât, sindromul picăturii postnazale, tuse, presiune şi durere facială, cearcăne, iar la copii, un semn frecvent este frecatul nasului.

Cea mai bună opțiune de tratament este să limitezi expunerea la acarienii de praf, iar dacă acest lucru nu funcționează, există unele medicamente pe bază de prescripție medicală şi fără prescripție pe care le poți lua de la farmacie, pentru a calma simptomele alergiei la praful de casă.

Antihistaminicele te ajută să calmezi strănutul, secrețiile nazale şi mâncărimile.

Corticosteroizii care se administrează nazal pot să reducă inflamația, în timp ce te asigură că ai mai puține efecte adverse decât cei cu administrare orală. Medicamentele care combină un antihistaminic şi un decongestionant te ajută şi mai mult să calmezi simptomele alergiei la praful de casă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Madlena CĂLUGĂREANU