01 Mai 2020
1536 accesări
0 comentarii

Ceața cerebrală este un termen utilizat pentru a descrie mai multe simptome cu care se confruntă majoritatea persoanelor în prezent: dificultăți de concentrare, tulburări de memorie, dezorganizare, procrastinare, oboseală, lipsă de productivitate, incapacitate de a verbaliza, îngrijorare nejustificată, decizii pripite, informează csid.ro.

Cauzele unor astfel de manifestări sunt numeroase, dar vina de bază o poartă stilul de viaţă modern, caracterizat de stres şi de grija zilei de mâine.

Cu toate acestea, dacă simptomele menţionate mai devreme persistă şi nu sunt cauzate de stres, nopţi nedormite ori de alegeri alimentare mai puţin sănătoase, mergeţi la un control medical, pentru că pot semnale probleme mult mai grave.

Câteva cauze care pot provoca ceață cerebrală sunt sarcina, scleroza multiplă, anumite medicamente, precum cele pentru reducerea colesterolului, analgezicele şi pastilele pentru somn. Menopauza şi oboseala cronică sunt alte două cauze ale acestei afecţiuni, fiindcă se caracterizează prin confuzie, memorie slăbită, incapacitatea de concentrare, tensiune constantă, iritabilitate, letargie mentală, anxietate sau chiar depresie.

Printre modalităţile de a combate această afecţiune, se numără adoptarea unei diete sănătoase prin reducerea consumului de zahăr şi carbohidraţi, precum şi adăugarea alimentelor bogate în antioxidanţi, proteine şi grăsimi de calitate.

Deoarece stresul perturbă echilibrul hormonal, este important să controlaţi nivelul de stres aplicând diferite măsuri de combatere a stresului, precum ieşirile în natură, practicarea unui hobby, întâlnirile cu prietenii.

O altă măsură eficientă este adoptarea unui regim de odihnă optim, întrucât somnul de calitate este esenţial pentru sănătatea creierului şi a întregului organism. Cel puţin şapte ore de somn pe noapte sunt necesare pentru un somn de calitate.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Madlena CĂLUGĂREANU