19 Ianuarie 2022
368 accesări
0 comentarii

Înainte de a-i da copilului dumneavoastră să mănânce, trebuie să realizaţi că alimentația lui este foarte importantă, pentru că, pe lângă faptul că îi ajută corpul să se dezvolte armonios și să fie sănătos, alimentele consumate influențează şi creșterea părului acestora. Desigur, părul copiilor poate fi influențat de numeroși factori de-a lungul timpului. De pildă, bebelușii tind să aibă foarte puțin păr pe cap, însă podoaba capilară a acestora se dezvoltă foarte repede pe măsură ce cresc. Astfel, părul copilaşilor poate deveni peste noapte gros și dezordonat.

Din acest motiv, îngrijirea părului copiilor este un aspect pe care nu ar trebui să-l ignoraţi. Aceștia trebuie învățați de la o vârstă fragedă cum să-și îngrijească părul, întrucât numai în acest mod pot avea o podoabă capilară puternică și sănătoasă. Atenţie, însă! Creșterea părului este un aspect ce diferă de la copil la copil, așadar este necesar să aveţi întotdeauna răbdare. Potrivit dr. Alina Chiriţă, de cele mai multe ori, majoritatea copiilor au scalpul acoperit de păr până la vârsta de trei ani, iar acesta tinde să fie lucios și deseori ondulat. Cel mai probabil, podoaba capilară pe care micuțul o are la naștere se va schimba foarte mult în timp.

De exemplu, există numeroase cazuri de copii născuți cu păr blond, care apoi s-a închis la culoare, pe măsură ce aceștia au crescut. Vă întrebaţi de ce au loc atât de multe schimbări? Celulele producătoare de melanină sunt imature în cazul copiilor mici, ceea ce înseamnă că părul și ochii acestora nu au culoarea predeterminată de ereditate. Pentru un păr sănătos este nevoie de o alimentație echilibrată și variată, bogată în vitamina B și proteine. Așadar, includeţi următoarele alimente în dieta zilnică a micuțului vostru: ouă, pâine integrală, brânză sau iaurt, avocado, zmeură, sardine, somon, nuci, banane.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU