Sursa foto: Go Veggie

Sursa foto: Go Veggie
04 Februarie 2020
11201 accesări
0 comentarii

Nutriționiștii sunt de părere că ananasul nu îmbunătățește doar digestia, dar ajută, în mod special, stomacul să digere mai bine alimentele și scade riscul de balonare. Mai mult decât atât, aduce beneficii și la nivelul pielii, căreia îi menține suplețea și fermitatea. De asemenea, ananasul este un fruct bogat în vitamine, enzime și antioxidanți ce ajută la susținerea sistemului imunitar, la întărirea oaselor și la combaterea indigestiei.

Irina Pavel, nutriționist susține că acesta este bogat în fibre și în bromelaină, o enzimă despre care se crede că reglează sistemul imunitar. Un alt avantaj pe care îl aduce ananasul organismului este legat de controlul asupra apetitului, oferind senzația de sațietate. Astfel, deliciosul fruct este recomandat în curele de slăbire.

Fructul conține 75% din cantitatea recomandată de mangan, mineral esențial pentru dezvoltarea unor oase puternice și a unor țesuturi sănătoase, Deși o sută de grame de ananas proaspăt furnizează corpului aproximativ 52 de calorii, acesta stimulează arderea grăsimilor în organism, ajutându-ne să păstrăm sau să obținem silueta dorită. Înainte de toate, însă, aveți în vedere să alegeți un ananas care să fie mai greu, pentru că asta înseamnă că este mai copt.

Fiți atenți și la miros! Procesul de coacere se oprește când ananasul este cules, iar mirosul fructului trebuie să fie unul aromat, nu fermentat sau rânced. Deși unii oameni consideră că ananasul trebuie consumat imediat pentru a profita de proprietățile sale nutritive, studii recente arată că, dacă este păstrat la frigider după ce a fost curățat și tăiat, ananasul poate fi consumat și în decurs de nouă zile fără să-și piardă prea mult din fitonutrienții fenolici.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU