19 Noiembrie 2015
1078 accesări
0 comentarii

Apa caldă cu lămâie, consumată pe stomacul gol, la prima oră a dimineţii, poate face minuni pentru siluetă, dar şi pentru sănătatea dumneavoastră.

Mulţi oameni cred în beneficiile pentru sănătate ale consumului la prima oră a dimineţii a unui pahar de apă fierbinte şi suc de lămâie. Înainte ca medicina să se modernizeze, oamenii se tratau cu remedii preparate în casă. Unul dintre cele mai populare era cel cu apă caldă şi lămâie. Cea mai simplă reţetă constă în adăugarea sucului a jumătate de lămâie într-un pahar de apă caldă. Uneori se pot adăuga una sau două linguriţe de miere. Important este ca această băutură să fie cosumată pe stomacul gol, la prima oră a dimineţii.


Apa caldă cu lămâie luptă cu kilogramele în plus

Apa caldă cu lămâie combină agenţi puternici care cresc şansele de a elimina rapid kilogramele în plus: pe de o parte, vitamina C şi antioxidanţii din lămâie, iar pe de altă parte, capacitatea apei calde de a îmbunătăţi digestia. Pentru a prepara această băutură, fierbeţi apă şi lăsaţi-o la răcit, până atinge o temperatură optimă pentru consum. Apoi adăugaţi sucul proaspăt de la o lămâie şi este gata de consum.

Potrivit autoarei cărţii "Dieta cu suc de lămâie"("The Lemon Juice Diet"), „cea mai bună metodă de a elimina kilogramele în plus şi a vă menţine noua greutate, este să eliminaţi toxinele din organism şi să aveţi grijă de sănătatea ficatului şi sistemului digestiv. Digestia lentă este cea care sabotează procesul de slăbire, împiedicând asimilarea nutrienţilor necesari arderii grăsimilor şi provocând acumularea de toxine în fluxul sanguin, fapt ce încetineşte metabolismul. Acesta este momentul în care ne salvează sucul şi coaja de lămâie. Adăugate în dietă, ele vor contribui la îmbunătăţirea funcţionării sistemului digestiv şi a ficatului.”

Practic, efectul asupra kilogramelor în plus pe care îl are apa caldă cu lămâie se datorează proprietăţilor de detoxifiere ale lămâilor. Cantitatea de urină creşte atunci când este consumată această băutură datorită conţinutului de citrat. Acesta este un inhibitor natural de toxine care, odată acumulate, pot crea cristale în organism. Acidul citric creşte capacitatea corpului de a elimina pe cale naturală aceste toxine. Ele ajung în organism din diverse surse, de la aerul pe care îl respirăm, la anumite alimente sau băuturi pe care le consumăm.

Există două studii care confirmă capacitatea de detoxifiere a lămâilor. Primul este realizat de către cercetătorii olandezi care au demonstrat că lămâile şi mai ales coaja lor îi pot ajuta pe cei care suferă de steatoză hepatică (ficatul gras). Al doilea studiu aparţine cercetătorilor indieni care au arătat că hesperidina, un bioflavonoid conţinut de lămâi, contribuie la protejarea ficatului. Rezultatele acestor studii sunt relevante deoarece ficatul este organul care filtrează tot ceea ce consumăm şi are rolul de a neutraliza toxinele.

De asemenea, un studiu publicat în Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition în 2008 a demonstrat că şoarecilor cărora li s-au administrat polifenoli din lămâie au luat mai puţin în greutate decât cei cărora nu li s-au administrat aceşti antioxidanţi.


Un scurt istoric al utilizării lămâilor în alimentaţie

Lămâile probabil îşi au originea în India şi au fost aduse în Occident acum două mii de ani de către comercianţii romani. Lămâile au devenit renumite în secolul al XVII-lea atunci când i-au vindecat pe marinari de scorbut. Această afecţiune este provocată de deficitul de vitamina C şi determină sângerări ale gingiilor şi slăbirea rădăcinilor dinţilor.


Beneficiile apei calde cu suc de lămâie pentru sănătate

În afară de faptul că ajută la slăbit, apa caldă cu lămâie are multe alte beneficii pentru sănătate:

  • Este de un real ajutor în digestie şi ajută organismul să elimine toxinele;
  • Stimulează sistemul imunitar;
  • Are un efect alcalin asupra corpului;
  • Este o sursă excelentă de vitamina C care contribuie la formarea colagenului şi ajută în lupta cu răcelile;
  • Conţine cantităţi semnificative de potasiu, fosfor, calciu, magneziu şi acid citric;
  • Previne dezvoltarea bacteriilor;
  • Ajută la eliminarea acidului uric, reducând astfel inflamaţiile şi durerile articulare;
  • Contribuie la întărirea funcţiilor ficatului;
  • Deşi este o băutură acidă, ajută la vindecarea arsurilor stomacale;
  • Poate preveni formarea ridurilor şi acneei;
  • Poate preveni problemele oculare;
  • Poate ajuta stomacul să producă sucurile digestive.

Consumul de apă caldă cu lămâie poate fi totodată o metodă aromată de a înlocui băuturile mai calorice.Totuşi, reţineţi căapa caldă cu lămâie nu este suficientă pentru a slăbi. O astfel de dietă trebuie combinată cu un stil de viaţă sănătos.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir