09 August 2020
581 accesări
0 comentarii

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) îi informează pe constănțeni că ierbicidele pe bază de glifosat sunt folosite în întreaga lume, doar că acest glifosat poate avea efecte dăunătoare asupra dezvoltării sexuale, a florei intestinale și a genelor, chiar și la doze considerate sigure.

„Aceste influenţe înseamnă probleme de sănătate ale sângelui, creierului, sistemului endocrin, sistemului digestiv, sistemului renal, sistemului cardiovascular. Se discută despre soia, porumb, cereale modificate genetic, dar şi despre lanţul cereale - animale - om. Omul riscă să mănânce cereale, dar şi produse animale care conţin glifosat.

Glifosatul este clasat de Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC) ca fiind probabil cancerigen pentru oameni. În ultimele două decenii, nivelele de glifosat din sângele uman au crescut cu mai mult de 1000%. Cercetătorii afirmă că dereglarea microbiomului a fost asociată cu mai multe efecte negative asupra sănătății, cum ar fi obezitatea, diabetul și probleme imunitare”, au precizat specialiştii.

Aceştia au precizat că cercetările legate de glifosat au arătat că expunerea la acest ierbicid poate duce la cancer la rinichi şi pancreas, în cazul animalelor. Mai mult, acesta atacă ADN-ul și cromozomii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU