Sursa foto: Eva.ro

Sursa foto: Eva.ro
04 Martie 2020
733 accesări
0 comentarii

Există şi situaţii în care femeile se prezintă la medic şi pentru alte probleme decât un control de rutină, cum ar fi negii genitali sau verucile genitale. Acestea sunt nişte excrescenţe de culoarea pielii sau umflături, care afectează ţesuturile umede de la nivelul aparatului reproducător sau al anusului.

Conform medicilor ginecologi, negii genitali nu trebuie ignoraţi, aceştia fiind principalul semn al infecţiei cu HPV, cunoscut drept virusul Papilloma Uman. Specialiştii atenţionează, pe această cale, că principala cale de transmitere a virusului o reprezintă contactul sexual neprotejat. Pe de altă parte, a declarat dr. Corina Mihaela Seceleanu, infecţia se poate transmite şi prin contactul cu suprafeţele sau persoanele deja infectate, atunci când există şi mici traumatisme la nivelul pielii.

De asemenea, se poate contacta şi accidental, spre exemplu prin intermediul ustensilelor chirurgicale nesterilizate ori prin contactul cu lenjeria infectată. Persoanele afectate vor observa nişte umflături de culoare roz, roşu sau gri, în zonele genitale. Aceşti negi pot fi mici, plaţi şi netezi sau de dimensiuni mai mari.

La unele persoane, ei pot apărea izolaţi, în timp ce, la altele, se pot grupa sub forma unor bucheţele. Tocmai de aceea, atunci când sunt de dimensiuni reduse, verucile sunt greu de observat şi la fel se întâmplă atunci când apar în zone ascunse. Trebuie precizat că, la femei, excrescenţele pot apărea pe vulvă, labiile mari sau mici, zona perianală, dar şi în interiorul vaginului, pe colul uterin ori pe uretră.

La bărbaţi, în schimb, infecţia se manifestă pe zona penisului, prepuţului, pe gland, în zona perianală ori pe uretră.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU