11 Ianuarie 2020
7311 accesări
0 comentarii

Pilulele contraceptive se află, la ora actuală, în topul celor mai sigure metode de contracepţie. Foarte important este să utilizați, însă, un tip de pilule, recomandat de medicul ginecolog şi să nu cădeți în capcana de a folosi ceea ce ştiți că a funcţionat la alte femei.

Specialiștii spun că majoritatea pilulelor contraceptive au un amestec de estrogen şi progesteron, iar concentraţia acestor hormoni este diferită, în funcţie de fiecare tip de pilulă. Dozele de hormoni pot determina astfel efecte secundare. Astfel, câţiva dintre aceşti hormoni pot mări riscul de acnee şi creşterea părului, iar alţii pot agrava simptomele menstruaţiei.

De cele mai multe ori, aceste efecte secundare dispar de la sine după câteva luni. Pentru a diminua efectele negative, unii medici recomandă administrarea acestor pilule împreună cu diverse alimente.

Printre efectele secundare ale pilulelor anticoncepţionale se numără: acneea, greaţa, voma, mărirea sânilor, noduli mamari, sângerările dintre menstruaţii, balonarea, inflamarea picioarelor, hipertensiunea arterială, creşterea colesterolului, durerile de cap, libidoul scăzut, migrenele.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU