Sursa foto Sfatul Parintilor

Sursa foto Sfatul Parintilor
07 Octombrie 2020
377 accesări
0 comentarii

Am intrat în luna octombrie și de acum înainte zilele vor fi tot mai scurte, se va întuneca devreme, vremea se va răci și ea. Din păcate, de foarte multe ori, toți acești factori ne vor influența starea și ne vor îndemna la melancolie. În plus, reducerea intensității luminii provoacă diferite schimbări în organism și aici ne referim la producția de serotonină, adică hormonul fericirii, care scade, dar și la vitamina D, care se fixează mai greu. Acest lucru se întâmplă, întrucât deficitul acestei vitamine este una dintre cauzele lipsei de energie, a slăbiciunii musculare sau anxietății și în acest fel este stimulată producția de melatonină (hormonul somnului).

Potrivit dr. Veronica Iordănescu, somnolența prelungită, insomniile, slăbiciunea fizică, lipsa de energie, melancolia și predispoziția pentru răceli și infecții sunt printre primele semnale ale dereglărilor fiziologice și psihice cu care corpul se confruntă la început de toamnă.

Cert este că astenia de toamnă este o problemă frecvent întâlnită în această perioadă și se manifestă la absolut toate categoriile de vârstă. Desigur, simptomele sunt diferite, în funcție de organismul și stilul de viață al fiecăruia, dar, în general, pentru a evita stările specifice acestei etape, este important să acordăm atenție deosebită unei alimentații bogate în vitamine și proteine, dar și să respectăm un program regulat de somn.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU