01 Octombrie 2019
804 accesări
0 comentarii

De foarte multe ori, dintr-un motiv sau altul rămânem fără un dinte în gură sau chiar mai mulţi. În aceste situaţii, dentiştii vin cu soluţia salvatoare, pentru a ne putea prezenta în faţa colegilor de muncă sau a familiei cu un zâmbet plăcut. Singurul lucru pe care îl puteţi face este să vă puneţi un implant.
Implanturile dentare înlocuiesc rădăcina naturală a unui dinte şi au forma unui şurub, care este, practic, implantat în maxilar, acesta fiind baza pentru multe alte lucrări dentare. Dr. Olimpia Ion, medic dentist spune că implanturile pot înlocui un singur dinte sau chiar întreaga arcadă dentară.

Procedura presupune două etape. Prima este cea chirurgicală, atunci când medicul îi va face pacientului o anestezie şi îi va insera acestuia implantul în osul maxilar. După ce a reuşit să facă acest lucru, rana este închisă pentru ca ea să se poată vindeca. În general, dacă implantul a fost plasat în osul maxilarului inferior, adică în mandibulă, timpul necesar pentru osteointegrare este de circa 3 - 4 luni, dar dacă este vorba de maxilarul superior, recuperarea se produce cam în jumătate de an.

Cea de-a doua etapă este cea protetică. Astfel, după perioada de osteointegrare, peste implant se aplică o capă de vindecare, care are rolul de a modela gingia în scopul protezării. Abia după o săptămână, medicul va lua amprenta, pentru a putea realiza partea protetică.

Ca urmare, dacă veţi opta pentru un implant dentar trebuie să ştiţi că acesta are o mulţime de beneficii. În primul rând, a precizat medicul, reduce riscul pierderii osoase, dinţii sunt la fel ca cei naturali şi mai ales

rezolvă durerile articulaţiei temporo-mandibulare cauzate de deplasarea dinţilor spre spaţiile edentate. În acelaşi timp, implanturile îmbunătăţesc muşcătura.

Un implant bun ţine până la 30 de ani

„Înainte de toate, un implant dentar ar trebui să fie prima soluţie în cazul dinţilor lipsă. Astfel, există posibilitatea oferită medicului stomatolog de a păstra osul alveolar. În plus, în acest fel se evită atingerea dinţilor sănătoşi din vecinătatea zonei tratate. Nu vă speriaţi! Un implant este o procedură minim invazivă şi nu doare. În schimb, veţi simţi ceva durere la momentul şlefuirii dinţilor vecini, pentru a crea puntea dentară. Aşadar, implantul dentar nu întrece în durere o extracţie dentară. Totuşi, după ce anestezia îşi face efectul, este necesar să luaţi analgezice”, a explicat specialistul.

Medicul a adăugat că implantul dentar înlocuieşte dintele natural, la nevoie şi la fel de funcţional ca şi acesta.

În mod normal, un implant de calitate ar trebui să aibă o durată de viaţă cuprinsă între 10 şi 30 de ani, dar aceasta este afectată de diferiţi factori. În primul rând, este foarte important modul de întreţinere al acestuia, igiena personală sau resorbţia osoasă fiziologică. Apoi, întreţinerea corectă, igiena personală adecvată, efectuarea controalelor periodice, toate acestea vor contribui la o bună menţinere a implantului. Totul depinde de voi!

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU