07 Ianuarie 2019
920 accesări
0 comentarii

În județul Constanța, ca și în întreaga țară, există mulți bolnavi ce au fost diagnosticați de medici cu pneumonie, care reprezintă infecția sacilor aerieni de la nivelul plămânilor (alveolele), dar și a țesutului din jurul acestora.

„Pneumonia nu reprezintă o boală unică, ci mai degrabă un conglomerat de boli, fiecare boală fiind cauzată de un anumit organism microscopic, fie o bacterie, un virus sau o ciupercă. De obicei, pneumonia apare după ce microorganismele sunt inhalate în plămâni, dar uneori infecția ajunge la nivelul plămânilor prin circulația sanguină sau migrează la plămâni direct de la nivelul unui focar infecțios de vecinătate. Pneumonia poate apărea după o intervenție chirurgicală, în special la nivelul cavității abdominale, deoarece un astfel de traumatism conduce la respirație superficială, la afectarea capacității de a tuși și la retenție de mucus”, au explicat specialiștii clinicii „Iowemed” din Constanța.

Medicii au precizat că pneumonia se produce uneori atunci când particule din cavitatea bucală sunt inhalate și nu sunt apoi eliminate din căile respiratorii sau atunci când o obstrucție (de exemplu o tumoră) reține bacteriile în porțiunile distale ale plămânilor.

Persoanele care suferă de pneumonie încep să aibă o serie de simptome, dintre care amintim tusea, asociată cu expectorația de spută, durerea toracică, frisoanele, febra ori dispneea.

De cele mai multe ori, diagnosticul de pneumonie este confirmat în urma efectuării unei radiografii toracice, ocazie cu care medicul poate depista afecțiunea prin ascultarea plămânilor, cu ajutorul unui stetoscop.

Trebuie amintit faptul că pneumonia se asociază, deseori, cu apariția unor zgomote specifice.

„Aceste zgomote anormale sunt cauzate de îngustarea căilor respiratorii sau de prezența în segmentele pulmonare, pline în mod normal cu aer a celulelor inflamatorii și a lichidului, procesul fiind numit condensare”, au adăugat medicii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU