Sursa: Dermafix

Sursa: Dermafix
04 Aprilie 2020
685 accesări
0 comentarii

Toată lumea vrea să aibă o piele frumoasă, dar puțini sunt cei care știu că, pentru a avea o piele de invidiat, este nevoie să includeți în meniul zilnic anumite alimente.

Spre exemplu, susțin specialiștii, uleiul de măsline este extrem de benefic în bolile de inimă, dar în același timp este considerat un bun cicatrizant, în caz de arsuri. Pentru a profita de beneficiile lui și pentru a nu crește aportul caloric, folosiți numai o lingură de ulei de măsline, de preferat în salate, ori masați-vă pielea cu el.

Apoi, seleniul este cel mai bun protector al celulelor epiteliale, acesta ajutând organismul să lupte contra ridării pielii și a dezvoltării unor boli degenerative, cum este cancerul de piele. Seleniul vi-l puteți procura din suplimente alimentare, dar și din alimente: spanac, cereale integrale, pește gras.

Vara, în mod special, dar și primăvara, ne confruntăm cu tot felul de pete pe piele, cele mai frecvent apărute fiind de culoare maronie. Potrivit dr. Elena Adamescu, în momentul în care vă confruntați cu o astfel de situație, este clar că aveți nevoie de vitamina C. De ce vitamina C? Pentru că aceasta oferă pielii forța de a-și recâștiga fermitatea, elasticitatea, dar și de a se regenera, întrucât compensează deficitul de colagen, o proteină din structura țesutului epitelial. Pentru ca pielea să devină mai rezistentă la arsurile solare și pentru a spori protecția oferită de loțiunile de plajă, mâncați pește.

Desigur, nu uitați să introduceți în meniul săptămânal morcovii, pepenele, caisele și roșiile, toate acestea fiind bogate în vitamina A și vă ajută să preveniți alergia benignă la soare, cu atât mai mult dacă le asociați cu alimente care conțin vitaminele E și C (citrice, ardei, spanac, nuci, semințe de floarea-soarelui).

Consumate măcar o dată pe săptămână, sardinele vă dau și vitamina B3 sau niancină, importantă pentru sănătatea pielii. Totodată, pentru a vă proteja pielea de efectele negative ale radicalilor liberi, mâncați nuci, legume verzi, pește gras.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU