16 Iulie 2019
730 accesări
0 comentarii

În ultimii ani, a scăzut dramatic vârsta la care apar afecţiunile neurologice. Semnalul de alarmă este tras chiar de către specialişti, care spun că boala Parkinson se poate instala chiar şi în jurul vârstei de 20 ani, deşi cel mai adesea se consideră că afectează predominant persoanele trecute de 65 de ani.

Astfel, mulţi tineri ajung să sufere de aceste boli, unele denumite până de curând bolile bătrâneţii.

„De obicei, debutul la vârstă tânără în cazul unor afecţiuni cum este boala Parkinson se asociază cu anumite predispoziţii genetice. Factorii de mediu pot favoriza şi ei apariţia acestor suferinţe şi anume expunerea la diverse substanţe chimice: pesticide, insecticide, traumatisme cerebrale, în cazul sindromului parkinsonian. Simptomele obişnuite includ: oboseală cronică, tulburări de coordonare, echilibru, sensibilitate, durere, depresie”, explică dr. Dafin Mureşanu, medic neurolog şi preşedintele Fundaţiei Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii.

Acesta susţine că aproape orice simptom sau semn neurologic poate fi prezent în scleroza multiplă.

„Deşi nicăieri nu există un tratament minune care să vindece boala, după îndelungi cercetări în domeniu, au fost create terapii care îmbunătăţesc semnificativ calitatea vieţii pacienţilor”, mai declară medicul specialist.

Acesta ne sfătuieşte ca, odată cu trecerea anilor, să eliminăm factorii de risc care pot declanşa sau agrava o boală neurologică: stresul, oboseala, sedentarismul, alimentaţia dezechilibrată.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ