Foto: Rawpixel

Foto: Rawpixel
20 Iulie 2020
783 accesări
0 comentarii

Afecțiunile cardiace congenitale sunt cele mai frecvente anomalii dezvoltate în perioada intrauterină. Specialiștii spun că bolile cardiace congenitale reprezintă 15% din decesele infantile în primele 30 de zile din perioada neonatală. Se estimează că opt copii dintr-o mie se nasc cu boli cardiace congenitale, ceea ce constituie 1% din numărul total de nou-născuți, precizează sanatateinfo.ro.

Medicii afirmă că, la ora actuală, există o varietate de boli cardiovasculare la copii. Specialiștii clasifică afecțiunile cardiace pre-natale în următoarele tipuri: boli cardiace congenitale, boli cardiace reumatice și tulburări de ritm.

Bolile cardiace congenitale sunt, însă, printre cele mai frecvente afecțiuni cardiace observate la copilul mic. Maladiile din această categorie includ anomalii care apar în timpul dezvoltării fătului. Acestea sunt tulburări ale sistemului electric al inimii, manifestate prin ritmuri cardiace anormal încetinite, întrerupte sau accelerate (aritmii cardiace).

Deși sunt observate în majoritatea cazurilor la adulți, acestea, de asemenea, pot fi determinate la copii cu boli cardiace congenitale, după o intervenție chirurgicală cardiacă sau fără un motiv aparent. Cu o incidență mai mică decât alte boli cardiace, se întâlnesc și afecțiunile mușchiului sau membranei cardiace, cum ar fi cardiomiopatia, miocardita și pericardita.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU