05 Mai 2020
1367 accesări
0 comentarii

Căderea părului este o problemă frecventă atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților, dar poate apărea și la copii. Lipsa de vitamine sau anumite boli pot fi cauzele căderii părului. Căderea părului nu este afecțiune dureroasă, însă poate crea disconfort din mai multe puncte de vedere, iar atunci când părul cade în exces deja pot apărea stările de anxietate.

Anumite boli precum diabetul sau problemele cu glanda tiroidă pot provoca schimbări hormonale în organism care determină căderea părului. În cazul femeilor, sindromul ovarelor polichistice poate fi cauza fie a pierderii părului, fie a apariției acestuia în zone nedorite precum fața sau mâinile.

Căderea părului este un lucru normal, spun specialiştii, deoarece podoaba capilară se reface în permanență. Fiecare om pierde, în medie, 60 până la 100 de fire de păr pe zi. Potrivit medicilor, cel mai mult păr ne cade toamna. Iată ce putem face pentru a preveni, dar și pentru a trata această problemă, conform doc.ro.

Una dintre cauzele frecvente pentru căderea părului o reprezintă o alimentație defectuoasă sau consumul de alimente sărace în proteine, vitamine și minerale. Cei care țin un regim alimentar foarte strict pentru o perioadă îndelungată, care au slăbit foarte mult într-un timp foarte scurt sau care suferă de dereglări în alimentație sunt supuși unui risc ridicat de pierdere a părului. Femeile însărcinate au observat cu siguranţă această tendinţă, deoarece în timpul sarcinii majoritatea femeilor au o lipsă mai mare de fier. Vopsirea părului, întinderea lui, încrețirea cu soluție de permanent sau decolorarea pot duce la căderi temporare de păr. Firele pot cădea din rădăcină ca urmare a traumatizării scalpului cu soluții chimice, sau se pot rupe. O altă cauză ar fi strângerea părului strâns într-o coadă. Tensiunea care se aplică prin această metodă asupra scalpului duce la deteriorarea foliculilor și la căderea părului.

Pe piață există multe tratamente împotriva căderii părului. Puteţi apela însă la remedii naturale care vă vor ajuta să aveţi un păr mai bogat. Uleiul de măsline, de cocos, de migdale sau jojoba hidratează foarte bine scalpul. Aplicaţi-l înainte de culcare şi lăsaţi-l să acţioneze peste noapte. Dimineaţa clătiţi cu apă caldă.

Masca cu bere şi ou este şi ea eficientă împotriva căderii părului. În 50 de ml de bere amestecaţi 2 gălbenuşuri de ou şi aplicaţi masca pe scalp. Lăsaţi-o să acţioneze o oră, după care spălaţi-vă normal.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Madlena CĂLUGĂREANU