Sexul sanatate curata

Sexul sanatate curata

sexul sanatate curata 2

sexul sanatate curata 2

sexul sanatate curata 2

sexul sanatate curata 2
Sexul sanatate curata
Boli şi afecţiuni
1188 accesări 17 Decembrie 2012 4 comentarii

Când trădează sexul problemele de sănătate

O relaţie sexuală satisfăcătoare este sursă de fericire şi-şi lasă amprenta asupra organismului. Nu degeaba printre beneficiile sexului sunt enumerate alungarea stresului, creşterea imunităţii, prevenirea problemelor cardiace, arderea caloriilor şi creşterea încrederii în sine. Dar ce se întâmplă când sexul este dureros, când orgasmul lipseşte sau libidoul este extrem de scăzut? A da vina pe partener nu este răspunsul; de fapt, trebuie să fii atentă la semnalele pe care ţi le transmite propriul organism. Eviţi sexul pentru că este dureros? Deşi nu ai crede, sunt multe femei în această situaţie. De fapt, specialiştii susţin că, statistic, una din cinci femei acuză astfel de dureri cel puţin o dată în viaţă. Cauza ar putea să fie vulvodinia (cunoscută şi ca „sindromul durerii”), o afecţiune ce se manifestă prin durere cronică la nivelul vulvei. Femeia poate să resimtă, în timpul actului sexual, senzaţii de arsură, înţepături, mâncărimi, iritaţii sau dureri severe. Soluţia este să te adresezi specialistului obstetrician - ginecolog. E drept că vulvodinia nu poate fi vindecată, dar medicul te poate ajuta cu un tratament pentru reducerea durerilor sau poate stabili dacă există şi alte posibile cauze, respectiv infecţii sau afecţiuni tegumentare. Fără orgasm… Printre motivele care contribuie la incapacitatea de a atinge orgasmul se numără tratamentul medicamentos în diverse afecţiuni, dar şi diabetul. Această boală distruge vasele de sânge şi nervii folosiţi de creier pentru a transmite semnale pentru răspunsurile involuntare, precum stimularea sexuală. În concluzie: mergi la medicul de familie pentru un control amănunţit şi vorbeşte deschis şi despre schimbările sexuale.

Sunt multe femei care se plâng că nu sunt suficient lubrifiate în momentul actului sexual. Cauza ar putea să fie o afecţiune cardiacă: lubrifierea este produsă de hormoni, dar şi de fluidele din circulaţia sângelui. Atenţie! Femeile fumătoare se pot confrunta cu acest simptom neplăcut în timpul actului sexual. Libidoul scăzut De vină poate fi nivel scăzut de testosteron. Acest hormon este în strânsă legătură cu plăcerea, atât la bărbaţi, cât şi la femei. În cazul femeilor, în apropiere de menopauză, nivelul de testosteron scade la jumătate, iar acest fenomen afectează şi dorinţa sexuală. Pe de altă parte, de vină pot să fie stresul sau depresia. Şi în acest caz, consultă medicul ginecolog, nu lăsa timpul să treacă, sperând că problemele se vor rezolva de la sine!

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

4 comentarii

8 noiembrie 2018 Iulica
Probleme de dinamica sexuala

Pentru viata sexuala intr-adevar se pot folosi si remedii naturiste care sa ajute la asa ceva.

13 aprilie 2018 Andra
Viata sexuala

La barbati pentru cresterea apetitului sexual ce ar trebui sa iau. Mi-am pierdut apetitul sexual de ceva vreme si se pare ca nu reusesc sa mai devin ceea ce am fost. Multumesc!

9 martie 2018 Dan
Probleme de erectie

Daca ai probleme cu mentinerea unei erectii atunci ar trebui sa faci niste analize in ceea ce priveste starea de sanatate a inimii si teste de glicemie pentru a diganostica un eventual diabet.

26 februarie 2018 Dana
Libidou scazut

Pentru un libidou scazut e util femaxul.

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.