30 Octombrie 2015
2811 accesări
0 comentarii

Venirea pe lume a unui copil prematur impune reguli mult mai stricte decât în cazul unui copil născut la termen, iar alimentaţia este prima din această listă. Dacă la un copil cu o greutate normală se poate introduce hrana solidă de la 5-6 luni, în cazul unui prematur, lucrurile se schimbă.

„Diversificarea la prematuri începe la 4-6 luni de la data la care aceştia ar fi trebuit să se nască. Având în vedere că un prematur are o greutate mult mai mică, un sistem digestiv mult mai sensibil decât al unui copil dezvoltat normal şi o capacitate a organismului de creştere în greutate mult mai lentă, este recomandat să fie menţinut pe lapte de mamă sau formula de lapte praf.
Prematurii au necesităţi mai mari, iar anemia, de exemplu, poate apărea mai precoce, prin epuizarea rezervelor defier insuficient constituite în perioada intrauterină. Ca urmare, poate fi necesară administrarea de preparate cu fier chiar de la o lună şi jumătate. Administrarea de vitamina D începe de obicei încă din maternitate. Nu se poate pune problema diversificării alimentaţiei până când acesta nu recuperează greutatea”, explică dr. Cristina Mihai, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Medicover Constanţa.

Taguri articol: bebe Cristina Mihai medicover

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase