14 Septembrie 2015
1076 accesări
0 comentarii

„Principala şi cea mai importantă cauză a apariţiei diabetului zaharat de tip 2 este creşterea în greutate”, explică dr. Loti Popescu, coordonator al programelor de sănătate în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa.

Regimul alimentar este de o importanţă primordială în tratamentul diabetului, fiind cel mai bun mijloc de echilibrare a bolii.

El nu numai că ajută la echilibrarea glicemiei, dar contribuie şi la evitarea complicaţiilor acute ale diabetului, adică hipoglicemia sau hiperglicemia şi, pe termen lung, reduce riscurile de boli cardiovasculare, renale, neurologice sau oculare.

„În concluzie, atât prevenţia, cât şi tratarea diabetului trebuie să includă păstrarea unei greutăţi corporale normale, mişcarea fizică zilnică, nutriţia corectă printr-o alimentaţie corectă, eliminarea grăsimilor saturate din alimentaţia zilnică, dar şi creşterea consumului de legume şi fructe proaspete, precum şi de cereale integrale, înlocuirea pâinii albe cu pâine integrală sau de secară, cereale integrale la masa de dimineaţă şi seară, evitarea pastelor, produselor făinoase din faină albă şi reducerea dulciurilor şi prăjiturilor, precum şi a băuturilor răcoritoare îndulcite cu zahăr”, completează medicul.

Taguri articol: diabet glicemie loti popescu

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase