12 Octombrie 2017
1602 accesări
0 comentarii

Pe parcursul sarcinii, unele femei întâmpină dificultăţi, care ar putea să le pună în pericol sarcina. Potrivit medicilor de la spitalul de obstetrică şi ginecologie „Euromaterna”, sângerările în sarcină reprezintă un motiv de îngrijorare pentru gravidă, chiar dacă, de multe ori, ele chiar nu reprezintă nimic grav.

Cu toate acestea, fără un examen medical complet, nu se poate stabili dacă sângerarea este sau nu cauza unei afecţiuni. În această examinare amănunţită este inclusă şi ecografia.

„Este foarte important ca, la orice sângerare, femeia însărcinată să ia legătura cu medicul curant sau să solicite un consult ginecologic de urgenţă. Sângerările pot fi legate direct de sarcină sau de prezenţa unei afecţiuni asociate, de natură ginecologică sau nu. În primul trimestru, în multe cazuri, sângerările sunt datorate implantării embrionului şi nu necesită tratament, dar tot în atâtea cazuri, poate fi un semn de sarcină extrauterină, avort spontan sau sarcină molară”, a explicat dr. Coralia Ştefănescu, medic primar obstetrică-ginecologie.

Specialistul mai spune că, în trimestrele doi şi trei, sângerările semnifică prezenţa unei afecţiuni asociate sarcinii, plecând de la polipul cervical şi ajungând la iminenţa de avort sau la naştere prematură, placenta praevia, dezlipire de placentă normal inserată sau ruptură uterină, ultimele trei punând în pericol atât viaţa mamei, cât şi a fătului.

„Tratamentul sângerărilor este individual şi trebuie stabilit de un medic specialist obstetrician. Este strict interzisă automedicaţia, deoarece acest lucru poate duce la decesul mamei sau al copilului! Sângerările din timpul sarcinii pot fi uneori prevenite, repausul la pat sau lipsa contactului sexual fiind recomandate, alături de tratamentul medicamentos”, mai spune medicul obstetrician şi ginecolog.

Pentru detalii, programări şi consultaţii, apelaţi numărl de telefon 0241.605.555.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii