Boli şi afecţiuni
322 accesări 06 Ianuarie 2022 0 comentarii

Cauze ce duc la apariția durerilor din abdomenul inferior

De cele mai multe ori, durerea în abdomenul inferior are mai multe cauze, aceasta provocând un disconfort în zona pelvină. În general, cauzele sunt legate de organele care se află în acea zonă, și aici ne referim la intestine, vezica urinară, apendice, uretere. În plus, uterul şi ovarele provoacă afecţiuni la femei, iar testiculele la bărbaţi. Cu toate acestea, este posibil ca afecţiunea să aibă originea în altă parte şi să radieze către abdomen.

Potrivit dr. Flavia Gheorghiu, în majoritatea cazurilor, este nevoie de un control medical, deoarece vă puteți confrunta cu o manifestare a unei patologii grave sau care necesită intervenţie chirurgicală. De exemplu, termenul de dismenoree se referă la durerea în abdomenul inferior cauzată de menstruaţie. De regulă, crampele menstruale apar cu câteva zile înainte de începerea sângerării și se manifestă printr-o durere severă în abdomenul inferior sau picioare. Uneori, este însoţită de durere de cap, greaţă, constipaţie sau diaree, iar pacientul simte nevoia constantă de a urina. Dacă crampele menstruale sunt de intensitate puternică, nu se ameliorează sau sunt asociate cu alte simptome (sângerări abundente), trebuie să mergeţi la ginecolog. În același timp, chisturile sunt o creştere anormală cu conţinut lichid. Acestea se pot forma în interiorul ovarelor din cauza eşecului ovulului de a se maturiza. Când se găsesc în număr mare, provoacă dureri în abdomenul inferior. În plus, poate apărea ruptura, mai frecventă pe partea dreaptă, producând dureri în abdomenul inferior de intensitate foarte puternică. La rândul ei, endometrioza este prezenţa ţesutului endometrial în afara cavităţii uterului și se manifestă prin durere cronică în abdomenul inferior, severă în timpul menstruaţiei sau ovulaţiei.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.